Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

All-inclusive naar Agadir

Agadir is genesteld in de uitlopers van het Atlasgebergte en wordt omgeven door een van de fraaiste baaien ter wereld. Het is de grootste badplaats van Marokko met tien kilometer strand langs de azuurblauwe Atlantische Oceaan. De stad is goed bereikbaar want de luchthaven ligt op zo’n 20 kilometer van het centrum. Agadir heeft alle ingrediënten voor een heerlijke (zon) vakantie. Langs de baai liggen luxe hotels met een privé-strand voor de gasten. Met een all-inclusive vakantie naar Agadir hoeven zonliefhebbers eigenlijk al geen voet meer buiten het resort te zetten. Toch maar doen, want deze bruisende stad heeft veel te bieden.

Een mix van cultuur en natuur

In 1960 werd de stad grotendeels met de grond gelijk gemaakt door een verwoestende aardbeving. Het huidige Agadir is dan ook herbouwd. In het Memoire d’Agadir Museum zie je hoe de stad er voor en na de beving uitzag. Een ander fraai stukje Marokkaans architecturaal erfgoed is de 16e-eeuwse kasba. De route over het klif biedt een prachtig uitzicht over de stad, de haven en de kust. Beneden ligt de Ancienne Talborjt. Dat is de plek waar het verwoeste Agadir begraven ligt. Bezoek ook de Souk El Had-bazaar, een grote en kleurrijke markt. Je kunt er heerlijk slenteren langs de vele kraampjes. Snuif de geuren en proef de lokale specerijen. Of dwaal in de Marina d’Agadir door de smalle steegjes en langs de witte huisjes. Neem een kijkje in de ateliers waar ambachtslieden houtbewerken en keramiek en sieraden maken. Paradise Valley is natuurbeleving in optima forma. In dit landschap met diepe bergkloven, watervallen en natuurlijke baden kun je wandelen, zwemmen en duiken. Geniet van de weidse uitzichten in het Nationaal Park Souss-Mass. Je kunt er kraanvogels en ibissen tegenkomen. Ook een bezoek waard zijn de in de rotsen uitgehouwen vissersgrotten in dit gebied.

Couscous en Berberpaarden

Sluit je vakantie in het mooie, kleur- en geurrijke Agadir en omgeving niet af zonder de typische Marokkaanse gerechten van de Marokkaanse keuken geproefd te hebben. Er zijn diverse lokale eettentjes in de stad waar je tajine en couscous kunt proberen. Verse sardientjes eten op het strand bij de haven is een aanrader. Bij de vissershaven in de noordwesthoek van de stad zijn stalletjes en eettentjes waar je verse vis kunt kopen en eten. Ook een strand- of woestijnrit op een kameel of een echt Berberpaard is iets wat je moet ervaren tijdens je vakantie in Agadir.

Zonnig Agadir

In juli en augustus kan het er erg warm zijn. Voor een actieve vakantie kun je beter van maart tot mei en van september tot november naar Agadir gaan. Het is er dan heerlijke weer met een aangename temperatuur van rond de 21-22 graden.

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again