Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

✔ All-inclusive Malediven

De Malediven wordt gekarakteriseerd door idyllische waterbungalows aan parelwitte stranden, waar exotische vissen door het heldere, blauwe water zwemmen. De eilandengroep heeft een tropische sfeer en staat vol palmbomen, waar je uit een kokosnoot kunt drinken en een boek onder kunt lezen. Op deze unieke vakantiebestemming kun je optimaal ontspannen en genieten van de natuur. Het is een romantisch paradijs waar je kunt dineren in de Indische Oceaan, cocktails kunt drinken onder een zonsondergang en kunt snorkelen tussen de haaien en roggen.

Bezienswaardigheden Malediven

1. Parelketting van tropische eilanden: de Malediven is een eilandengroep van wel 1190 eilandjes, te verdelen in drie soorten. Er zijn 185 bewoonde eilanden, 900 onbewoonde en ongeveer 100 resorteilanden. Tussen juni en oktober kun je de "Sea of Stars" bezichtigen. Dit is licht ontstaan door een chemische reactie tussen lichtgevend fytoplankton en zuurstof.
2. De hoofdstad Malé: Malé is een oude stad met gebouwen uit de 17e eeuw. Tevens is er een National Museum met allerlei bezienswaardigheden over het land. Vanwege de hoogbouw in deze stad wordt het ook wel mini-Manhattan genoemd.
3. Onderwaterwereld: De Malediven is een zeer geliefde duikbestemming door de helderheid en temperatuur van het water. Je kunt er prachtig koraal, allerlei vissoorten en ander zeeleven bewonderen.
4. Koraal: Er zijn 250 soorten gekleurd koraal te zien in het water. Koraal herbergt 25 procent van al het oceaanleven, waardoor je er verrast kan worden door allerlei waterleven.
5. Exclusieve attracties: Op de Malediven is van alles te beleven, waaronder prachtige watervilla's met een glazen bodems. Zo kun je vanuit je hotelkamer het (onder)waterleven bewonderen. Daarnaast kun je een rondvlucht met een watervliegtuigje maken, waardoor je de Malediven vanuit de lucht kunt aanschouwen. Hierbij kun je de vormen van de atollen bekijken.

Avontuurlijke, culturele en culinaire tips

Op de Malediven kun je heerlijk door de natuur trekken. Je kunt er ook rondreizen en het waterleven van dichtbij bewonderen. Op de Malediven wonen veelal soennitische moslims, waarbij op vrijdag alles dicht is. Een culturele bezienswaardigheid is Masjed-e Jāmé, wat een moskee is met een gouden koepel in Malé. In deze stad vind je meerdere culturele en historische gebouwen.

Er is niet veel culinaire variatie en veel gerechten bevatten vis. Een aantal lekkere maaltijden zijn Bis keemiyaa (een pasteitje gevuld met tonijn en gekookte eieren), Mashuni (gekruimelde tonijn gemengd met kokos, ui en Spaanse peper in een pannenkoek) en Kavaabu (een gefrituurde snack).

Het klimaat van de Malediven

Je kunt het beste naar de Malediven gaan in het droge seizoen van half december tot half april. Dit is ook de ideale tijd om te duiken. Het natte seizoen loopt van eind april tot begin december, waarbij er per maand gemiddeld 200 millimeter regen valt.

Snorkel-, surf- en duikvakanties in Malediven

Zo gezegd kun je fantastisch duiken, snorkelen en surfen op deze eilanden, zowel voor beginners als ervaren duikers. Banana Reef is bijvoorbeeld een leuke duikplek met een serene onderwaterwereld vol koraal en tropische vissen.

Boek jouw vakantie naar de Malediven

De Malediven is de uitgelezen vakantiebestemming om te ontspannen, lekker te eten en drinken en te genieten van het heldere water en de witte stranden. Zoek jij nog een idyllisch, uniek plekje middenin een prachtige oceaan? Bezoek dan de Malediven!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again