✔ Vakantie Turkije

Een vakantie naar Turkije is altijd goed! Zon, zee... en de allerbeste all-inclusive resorts. Van adults only hotels tot resorts met eindeloos veel glijbanen.
Maar naast de vele mooie resorts is Turkije ook een geliefde bestemming door de authentieke steden, gezellige badplaatsen en kleurrijke bazaars!


De Turkse Rivièra

Al jarenlang is de Turkse Riviera  de populairste kuststreek in Turkije. Hier vind je de bekende badplaatsen Antalya, Alanya, Side, Kemer en Belek. Of je nu wilt genieten van de Turkse zon of cultuur wilt snuiven: het kan aan de Turkse Rivièra allebei. Combineer een dagje strand met een bezoek aan het vroegere vissersorpje Kemer of het veelzijdige Antalya met 

Zonnige temperaturen oplopend tot ver boven de 30 graden in de maanden juni, juli en augustus en een aangename gemiddelde temperatuur van 25 graden in de maanden mei en september is voor veel Nederlandse vakantiegangers dé reden voor een vakantie Turkije.


Turkse Egeïsche Kust

Naast de Turkse Rivièra is ook de Egeïsche kust populair onder toeristen. Typisch voor de Turkse Egeïsche Zee is de ruige kustlijn met talrijke baaien en schiereilanden. Het aangrenzende, heuvelachtige achterland is bedekt met dennen- en cypresbossen, maar ook zilverkleurige, glinsterende olijfgaarden sieren het landschap. De drie bekendste plaatsen zijn Bodrum, Marmaris en Kusadasi. Je vindt hier mooie resorts, diverse culturele bezienswaardigheden, leuke winkels en meer. 

Ook leuk: vanaf de drie genoemde plaatsen aan de Egeïsche kust kun je gemakkelijk een dagje naar de Griekse eilanden Rhodos, Samos en Kos. Vanuit Bodrum kun je naar Kos, vanuit Marmaris kun je naar Rhodos en vanuit Kusadasi kun je naar Samos!
 


Handige informatie over Turkije

  • In slechts 4 uur vliegen ben je al in het zonnige Turkije
  • Voor Turkije is een visum verplicht.
  • Tijdsverschil: het is in de zomertijd één uur later in Turkije en in de wintertijd twee uur later dan de Nederlandse tijd.
  • De munteenheid is de Turkse Lira. Daarnaast kun je tegenwoordig in de toeristische gebieden ook vaak met de euro betalen.
  • Turks is de officiële taal maar in de meeste hotels en toeristische gebieden spreekt men over het algemeen goed Engels en/of Duits.