Servicecenter023 75219 20

✔ Vakantie Turkije

Een vakantie naar Turkije is altijd goed! Zon, zee... en de allerbeste all-inclusive resorts. Van adults only hotels tot resorts met eindeloos veel glijbanen.
Maar naast de vele mooie resorts is Turkije ook een geliefde bestemming door de authentieke steden, gezellige badplaatsen en kleurrijke bazaars!

De Turkse Rivièra

Al jarenlang is de Turkse Riviera  de populairste kuststreek in Turkije. Hier vind je de bekende badplaatsen Antalya, Alanya, Side, Kusadasi en Belek. Of je nu wilt genieten van de Turkse zon of cultuur wilt snuiven: het kan aan de Turkse Rivièra allebei. Combineer een dagje strand met een bezoek aan het vroegere vissersorpje Kemer of het veelzijdige Antalya met 

Zonnige temperaturen oplopend tot ver boven de 30 graden in de maanden juni, juli en augustus en een aangename gemiddelde temperatuur van 25 graden in de maanden mei en september is voor veel Nederlandse vakantiegangers dé reden voor een vakantie Turkije.


Turkse Egeïsche Kust

Naast de Turkse Rivièra is ook de Egeïsche kust populair onder toeristen. Typisch voor de Turkse Egeïsche Zee is de ruige kustlijn met talrijke baaien en schiereilanden. Het aangrenzende, heuvelachtige achterland is bedekt met dennen- en cypresbossen, maar ook zilverkleurige, glinsterende olijfgaarden sieren het landschap. De drie bekendste plaatsen zijn Bodrum, Marmaris en Kusadasi. Je vindt hier mooie resorts, diverse culturele bezienswaardigheden, leuke winkels en meer. 

Ook leuk: vanaf de drie genoemde plaatsen aan de Egeïsche kust kun je gemakkelijk een dagje naar de Griekse eilanden Rhodos, Samos en Kos. Vanuit Bodrum kun je naar Kos, vanuit Marmaris kun je naar Rhodos en vanuit Kusadasi kun je naar Samos!
 


Weer in Turkije

Turkije behoort tot één van de populairste zonbestemmingen onder Nederland! Door het mediterrane klimaat is het een geweldige strandvakantie en de Turkse Rivièra en de Egeïsche Kust zijn erg populair. In de zomermaanden lopen de temperaturen al gauw op tot boven de 30 °C, heb je gemiddeld 12 uur zon per dag en is de kans op neerslag erg klein. 

De beste reistijd voor Turkije is van april t/m oktober waarbij in de maanden april, mei, september en oktober met een gemiddelde temperatuur van 24 °C wel een stuk lager liggen dan in het hoogseizoen van juni t/m augustus. In het hoogseizoen ligt de temperatuur rond de 30 °C maar en heb je soms ook uitschieters naar temperaturen boven de 35 °C!

De wintermaanden in Turkije zijn zacht en mild en loopt van november t/m maart, waarbij januari de koudste maand is met een gemiddelde temperatuur van 10 °C. Ondanks dat januari de koudste maand is, is december de natste maand met kans op ca. 290 millimeter neerslag in Marmari. Wil je toch in de wintermaanden weg? Kies dan voor november, in deze maand heb je temperaturen tussen de 12 en 19 °C en relatief weinig neerslag. Of kies voor maart, de kans op regen is dan een stuk kleiner en de temperatuur begint langzaamaan te stijgen.


Praktische informatie – Turkije

  • Hoofdstad: Ankara
  • Grote steden: Istanboel, Izmir, Antalya en meer!
  • Taal: Turks
  • Vluchtduur: 3 tot 3,45 uur 
  • Valuta: Turkse Lira, maar je kunt ook met de euro betalen
  • Tijdsverschil: In de zomertijd is het één uur later in Turkije en in de wintertijd twee uur later dan de Nederlandse tijd.
  • Stroom: Je hebt geen wereldstekker nodig
  • Visum: Voor Turkije is een visum verplicht.