Servicecenter023 75219 20

✔ Vind jouw voordelige vakantie naar Griekenland

Een vakantie Griekenland is in één woord genieten. Ontdek de ongerepte stranden, ga voor een verkoelende duik in de helderblauwe zee en bewonder de bijzondere cultuur en eeuwenoude tradities. Welk Griekse eiland is jouw favoriet?

✔ Een selectie van onze populairste hotels op Kreta, Rhodos en Kos!

Voor welk stukje Griekenland ga jij?

Griekenland bestaat uit grofweg 6 duizend eilandjes en ongeveer 230 daarvan zijn bewoond. Stuk voor stuk eilanden met mooie stranden, een helderblauwe zee en leuke bezienswaardigheden. Maar ook het vasteland van Griekenland zoals Athene is een aanrader (zeker voor cultuurliefhebbers!) met overblijfselen uit de Griekse oudheid. De populairste eilanden zijn Rhodos, Kos en Kreta! Of ga jij toch liever voor een kleiner eiland zoals ZakynthosSantorini of Corfu?


Weer in Griekenland

Heel Griekenland kent een mediterraan klimaat met zachte winters en warme zomers. En met 300 zonuren per jaar is de kans groot dat jij gaat genieten van een heerlijke zonvakantie! Vanaf april tot en met oktober is het heerlijk vertoeven op de eilanden. In het voor- en najaar geniet je van temperaturen rond de 20 t/m 25 °C en in de zomermaanden van juni t/m augustus kunnen de temperaturen oplopen tot ruim boven de 30 °C.

De Grieken zelf ontvluchten in die periode de warme steden als Athene en zoeken verkoeling aan de kust. Daarnaast zijn er in de zomermaanden gemiddeld zo‘n 10 tot wel 14 zonuren per dag! De zonnigste eilanden zijn Rhodos en Kreta. De meeste regen valt in de maanden november t/m maart in het vasteland en het zuiden van Kreta. 


De Griekse keuken

De Griekse keuken is typisch mediterraan met veel vlees, groenten, vis en veel olijfolie. Bekende Griekse gerechten zijn brood met Tzatziki, de vleesspies van varkensvlees: Souvlaki en Gyros gemaakt van varkens- of kipreepjes. Minder bekend maar wel erg lekker is Dolmadakia! Dit zijn wijnbladeren gevuld met gehakt, kruiden, rijst en groenten.

Eten is in Griekenland heel belangrijk, vaak eten de Grieken zelf tweemaal per dag een warme maaltijd, in een taverne of thuis. Het liefst eten ze in een groot gezelschap en vaak pas laat op de avond. Zij eten dan vaak mezedes: een soort Griekse tapas bestaande uit kleine gerechten!

Ouzo is misschien wel het bekendste drankje van Griekenland en heeft een alcoholpercentage van ongeveer 37 – 44 %. Dit drankje wordt gemaakt van diverse kruiden maar de anijssmaak proef je absoluut het sterkst. Er zijn nog veel Ouzo-fabrieken, waaronder al 20 op het eiland Lesbos. De meeste fabrieken zijn in handen van families en hebben vaak allemaal hun eigen geheime recept. De kans is groot dat ook jij een Ouzo krijgt tijdens jouw vakantie naar Griekenland want bij de meeste Griekse restaurants krijg je een Ouzo van het huis tijdens een lunch of diner!


Vervoer in Griekenland

In Griekenland vind je een uitgebreid busnetwerk met een goede, regelmatige dienstregeling! Hoewel de bussen eigenlijk niet bedoeld zijn voor toeristen, zie je in de populaire badplaatsen bijna alleen maar toeristen in de bus zitten. En dat is niet zo gek, want een busreis kost gemiddeld slechts €4,- per 100 kilometer! 

Ook taxi’s zijn er genoeg! Rondom de grote steden en badplaatsen vind je taxistandplaatsen. Wanneer deze standplaatsen er niet zijn kun je ook taxi’s op straat aanhouden.

De veerboot is het perfecte vervoersmiddel om tussen de eilanden en het vasteland van Griekenland te reizen. Piraeus is de belangrijkste haven van het vasteland, deze ligt vlak bij Athene en vanuit daar kun je naar de meeste grote eilanden varen. Kaartjes kun je van tevoren kopen of bij de boot zelf. Hierdoor kun je dus ook heel makkelijk ter plekke een dagtocht naar een van de andere eilanden regelen of van eiland naar eiland hoppen! 


Praktische informatie - Griekenland

  • Hoofdstad: Athene
  • Grote steden: Thessaloniki, Thessaloniki, Heraklion & meer!
  • Taal: Grieks
  • Vluchtduur: 3 tot 3,5 uur (afhankelijk van de plaats)
  • Valuta: Euro
  • Tijdsverschil: Het is één uur later dan in Nederland
  • Stroom: Je vindt hier over het algemeen dezelfde stopcontacten als in Nederland

Ontdek meer Griekse eilanden