✔ Vind jouw voordelige vakantie naar Griekenland

Een vakantie Griekenland is in één woord genieten. Ontdek de ongerepte stranden, ga voor een verkoelende duik in de helderblauwe zee en bewonder de bijzondere cultuur en eeuwenoude tradities. Welk Griekse eiland is jouw favoriet?

Griekse eilanden

Populaire Griekse bestemmingen

Griekenland is een populaire vakantiebestemming. Maar net omdat het land zo gevarieerd en uitgebreid is, is het vaak moeilijk om te kiezen waar je precies naartoe zou willen gaan. Daarom geven wij jou graag een overzicht van de meest populaire bestemmingen voor een zonvakantie in Griekenland mee:

  • Athene
  • Kreta
  • Rhodos
  • Kos
  • Corfu
  • Thessaloniki
  • Santorini
  • Chalkidiki

Vakantie Griekse eilanden

Waarom zou je nu net Griekenland kiezen om op vakantie te gaan? Griekenland heeft veel fascinerende eigenschappen. Eerst en vooral is Griekenland de bakermat van onze westerse beschaving. Het land heeft een ontzettend rijke geschiedenis en is één groot openluchtmuseum. Niet alleen de cultuur maar ook de natuur is er prachtig. Griekse eilanden zijn bijzonder populair. Met hun gekende pittoreske witte dorpjes, uitgestrekte zandstranden en kristalblauwe zee is het ideaal om te relaxen. De Griekse bevolking is ook zeer gastvrij. Je voelt je er zonder twijfel welkom. Bovendien kunnen ze er fantastisch lekker koken. De traditionele familiekeuken is lekker, gezond en vol met verse producten.

Bezienswaardigheden Griekenland

In Griekenland valt heel wat te ontdekken. Wij geven jou alvast graag enkele tips van bezienswaardigheden voor jouw Griekenland vakantie. De oude ommuurde stad van Rhodos is uitgeroepen tot cultureel erfgoed. De Acropolis in Athene. Op deze berg staan een aantal heilige tempels die je kan bezoeken. De Samariakloof is een nationaal park op Kreta. Een wandeling door deze smalste kloof ter wereld is een indrukwekkende, intense en vooral prachtige ervaring. Een bezoek aan het scheepswrak van Zakynthos is een absolute aanrader. Dit aangespoelde oude scheepswrak ligt op een indrukwekkende locatie. Oia Santorini is een schilderachtig traditioneel dorp in het noorden van Santorini. Je hebt er bovendien een fantastisch mooi uitzicht op de zee en de krater.

Weer in Griekenland

Griekenland heeft een mediterraans klimaat. Met zijn zachte winters en warme zomers is het er aangenaam vertoeven. Met zijn 300 zonuren per jaar ben je vrijwel zeker van een ontspannende zonvakantie. De temperatuur kan in juli en augustus gemakkelijk oplopen tot 30 graden en meer.

Goedkoop naar Griekenland

Een vakantie naar Griekenland is ook voor je budget een uitstekende keuze. De prijzen voor een overnachting en een restaurantbezoek zijn bijna 20% goedkoper dan gemiddeld in de EU. Het is wel aan te raden om ter plekke ook wat prijzen na te kijken. In het toeristische centrum kan het namelijk wat duurder zijn dan in een steegje iets verderop gelegen.

 

Een vakantie in Griekenland is uniek. Met zijn zachte klimaat, mooie fauna en flora en de bijzondere cultuur biedt het land heel wat mogelijkheden. Trouwens, om tijdens je goedkope vakantie Griekenland van dit alles te kunnen genieten hoef je maar drie uur te vliegen.