Een Gambia vakantie is vaak niet het eerste waar mensen aan denken wanneer ze een vakantie voor de zomer boeken. Toch is het leuk om eens een vakantie in Gambia mee te maken.

Populaire bestemmingen in Gambia

Als je aan Gambia denkt, denk je aan Afrika en als je aan Afrika denkt denk je aan lekker weer. Om die reden heeft Gambia veel populaire bestemmingen waarvan ook veel nabij de zee liggen. Op die manier kun je heerlijk genieten van verkoeling. Gambia heeft veel populaire bestemmingen. Hieronder een opsomming van een aantal bestemmingen waarvan het aan te raden is om eens een kijkje te nemen.

 

  • Brufut
  • Fajara
  • Kassagne
  • James Island
  • Kololi
  • Banjul
  • Palm beach
  • Lemon Creek
  • Kotu

Waarom naar Gambia reizen?

Het is een ideale vakantie voor mensen die uit hun comfort-zone willen stappen en een echt avontuur willen meemaken. Een ander voordeel van een Gambia vakantie is dat er in het land goed Engels wordt gesproken. Bovendien, staat de bevolking van Gambia te boek als heel vriendelijk. Het is een algemeen bekend gegeven dat vrijwel iedere inwoner in Gambia je begroet als je voorbijloopt. Op die manier voel je je snel thuis in de gemeenschap en dat geeft natuurlijk een welkom gevoel. Bovendien reis je al zeer goedkoop naar Gambia.

Bezienswaardigheden in Gambia

Wat te doen in Gambia, zal je je waarschijnlijk afvragen? Gelukkig kun je er heel veel doen. Zo heb je er de Gambia-rivier. Dit is een grote, prachtige rivier waar je prachtige boottochten op kunt maken, zeker een top excursie in Gambia om aan te raden. Dit is leuk om mee te maken, vanwege het prachtige uitzicht dat je hebt. Daarnaast heb je James Island in Gambia. Deze locatie is zo magistraal dat het zelfs op de werelderfgoedlijst is opgenomen. Verder wordt er veel aandacht besteed aan het slavernijverleden, zeker een belangrijk punt om eens bij stil te staan.

Weer Gambia

Gambia staat bekend om zijn subtropische klimaat. De seizoenen zijn afwisselend van droog tot nat. De temperaturen kunnen daardoor variëren, maar tijdens het droge seizoen kan het wel tot 40 graden oplopen.

Nuttige informatie voor een reis naar Gambia

Hoofdstad

De hoofdstad van Gambia heet Banjul en heeft iets minder dan 35.000 inwoners. Gambia heeft over het algemeen een kleine populatie.

 

Vaccinaties

Vaccinaties voor gele koorts, hepatitis A en DTP worden ten zeerste aangeraden. Daarnaast heb je een cholerastempel nodig, is het verstandig om malariapillen mee te nemen en als je lang verblijft zijn ook vaccinaties voor buiktyfus, tuberculose, hondsdolheid en hepatitis B aangeraden.

 

Visum

Nederlands toeristen mogen 3 maanden zonder visum in Gambia verblijven. Als je langer wilt blijven is het verstandig om contact met de ambassade op te nemen.

 

Klimaat

Het beste is om naar Gambia te reizen in de maanden januari, februari, maart, april, november en december.

 

Vliegtijd

Hoe lang vliegen naar Gambia hangt af van de locatie waarvan je vliegt. Vanaf Amsterdam is het iets meer dan 6 uur.

 

Munteenheid

Er wordt betaald met Gambiaanse dalasi

 

Belangrijkste rivier

De belangrijkste rivier in Gambia is de gelijk genaamde Gambia-rivier

Een droomvakantie naar Gambia via FTI Reizen

Een droomvakantie naar de zon vind je bij FTI Reizen. Bij ons is echt alles inbegrepen, maak je dus geen zorgen over verborgen kosten voor bijvoorbeeld bagage. Boek nu en beleef een onvergetelijke vakantie in Gambia!