Servicecenter023 75219 20

✔ Vakantie Dubai

In 30 jaar is Dubai veranderd van een klein parelvisdorp tot een wereldstad waar alles groter, luxer en mooier wordt. Ontdek de populairste plaatsen, leukste bezienswaardigheden en de beste hotels!


Populaire plaatsen in Dubai

Bezienswaardigheden in Dubai

Familievakantie in Dubai

Je kunt aparte tickets kopen of een combiticket waarmee je tot meerdere themaparken toegang hebt, prijzen variëren tussen de tussen € 40 en €120 p.p. Voor de échte pretparkjunkies is een 7-dagenkaart met onbeperkte toegang tot alle parken een aanrader!

Het weer in Dubai

In Dubai heerst een droog en heet klimaat waardoor het nooit koud is. De beste reistijd voor Dubai is van oktober t/m maart. In deze periode liggen de temperaturen tussen de 24 en 30 °C. Tip: in de avond kan het koeler zijn dus neem voor de zekerheid een jas mee. 

In de zomermaanden van juni t/m september is het in Dubai ontzettend heet en kunnen de temperaturen oplopen tot ruim 40 °C. In de zomer is de prijs-kwaliteitverhouding een stuk beter en wanneer men Dubai echt als stedentrip wilt boeken, kan dit zeker door het gebruik van voldoende airconditioning bij de bekende bezienswaardigheden.

Praktische informatie – Dubai

Vervoer in Dubai

Het snelste vervoersmiddel is de Dubai Metro die deels ondergronds, deels bovengronds gaat. Het metrosysteem bestaat uit twee lijnen, afhankelijk van de zone kost een rit ca. €1,50 p/p.

De taxi is één van de belangrijkste vervoersmiddelen en ontzettend goedkoop. Alle taxi's zijn uitgerust met een meter en voor 15 minuten betaal je ca €5,-.

De bezienswaardigheden rechts en links van de Dubai Creek kunnen worden gecombineerd met een oversteek in een Abra, de traditionele houten watertaxi. Abras varen ook door het nieuwe Dubai Water Canal. Deze 3,2 kilometer lange waterweg kronkelt via de Creek, Old Dubai, Business Bay richting de Arabische Golf en zorgt ervoor dat een groot deel van het emiraat een eiland is.