Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Reisadvies Verenigde Staten

Update: 19.01.22

De toegangsregels veranderen regelmatig met de pandemische situatie. Raadpleeg ook de actuele toelatingseisen op de website van de verantwoordelijke Amerikaanse diplomatieke missie (https://www.auswaertiges-amt.de/de/aussenpolitik/laender/usa-node/vertretungenusaunitestaaten/203574).


Volgens de presidentiële proclamatie van 25 oktober 2021 zullen volledig gevaccineerde luchtreizigers in het algemeen de VS kunnen vanaf 8 november 2021.
 
Heb je mensen die in huis waren met COVID-19, die een positieve COVID-19 test hebben, dan moet deze aan de luchtvaartmaatschappij worden overlegd, zelfs als medisch attest. Voor vertrek moet de luchtvaartmaatschappij een actuele en geldige vaccinatiekaart en, voor alle irritigers ouder dan twee jaar, een negatieve virale coronatest (PCR-test of antigeentest) elektronisch van op papier laten zien, het niet ouder mag zijn dan drie dagen bij vertrek.
 
Vanaf 6 december 2021 moet de luchtvaartmaatschappij een virale test voorleggen voor alle luchtreizigers van twee jaar en ouder, die niet ouder mogen zijn dan één dag wanneer ze naar de VS vertrekken. Volledig gevaccineerde personen die binnen 90 dagen voor aanvang van de reis zijn hersteld van COVID-19, moeten naast hun positieve COVID-19-test ook een medisch attest van volledig herstel overleggen als een negatieve COVID-19-virale test niet is mogelijk zijn. De vervoersvoorwaarden van de respectieve luchtvaartmaatschappijen moeten dringend worden nageleefd. Het Center of Disease Control - CDC (https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/testing-international-air-travelers.html) publiceert gedetailleerde informatie over binnenkomst en verblijf (inclusief kruisvaccinaties).
Transit
Voor passagiersvervoer naar de VS aan de landgrenzen met Mexico en Canada blijven inreisbeperkingen gelden tot 21 januari 2022. Sinds 8 november 2021 kunnen echter volledig gevaccineerde reizigers met een vaccinatiebewijs zonder negatieve COVID-testcertificaten naar binnen. Ook Amerikaanse staatsburgers en houders van een groene kaart hoeven geen vaccinatiebewijs meer te tonen. Het Department of Homeland Security publiceert meer informatie.  (https://help.cbp.gov/s/article/Article-1694?language=en_US).  

Boek jouw vakantie naar de Verenigde Staten.