Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Reisadvies Uruguay

Update 09.11.21

Sinds 1 november 2021 kunnen gevaccineerde, herstellende en minderjarigen Uruguay weer binnenkomen voor toerisme en andere doeleinden.
 
Reizigers moeten bij aankomst officieel bewijs overleggen van een volledige COVID-19-vaccinatie, waarvan de laatste noodzakelijke dosis minimaal 14 dagen en maximaal negen maanden geleden was. Alle vaccins die in het betreffende land van herkomst zijn goedgekeurd, worden erkend. Minderjarigen kunnen ook ongevaccineerd het land binnenkomen.
 
Degenen die hersteld zijn, moeten als bewijs een positieve test overleggen, die niet ouder mag zijn dan 90 dagen, maar moet minstens 20 dagen geleden zijn.
 
Volwassenen die niet zijn ingeënt en die niet in Uruguay wonen, kunnen het land alleen binnen als er dwingende redenen zijn en na het ontvangen van een speciale vergunning. Niet-gevaccineerde volwassen reizigers moeten ook 14 dagen na aankomst in quarantaine gaan. De quarantaine kan worden verkort tot zeven dagen als op de zevende dag een tweede negatieve PCR-test wordt uitgevoerd.
 
Gevaccineerd, herstellende en minderjarigen zijn niet onderworpen aan enige quarantaine-eisen. Bij binnenkomst dient een negatieve PCR-test te worden getoond, die bij vertrek niet ouder mag zijn dan 72 uur. Een tweede PCR-test moet zeven dagen na de eerste PCR-test worden uitgevoerd. Minderjarigen die de leeftijd van zes jaar nog niet hebben bereikt, zijn vrijgesteld van de toetsingsplicht.
Bovendien moet vóór binnenkomst een online gezondheidsverklaring met een beëdigde verklaring (https://www.gub.uy/ingresa-uruguay-durante-emergencia-sanitaria) worden ingediend.
 
 
Transit
Voor doorvoer over land gelden dezelfde bepalingen als voor binnenkomst.
Er zijn geen speciale beperkingen voor aansluitende vluchten.