Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Reisadvies Saoedi-Arabië

Update: 03.12.21

Binnenkomst in Saoedi-Arabië vanuit Duitsland is over het algemeen mogelijk. Voorwaarde is een geldig visum (inclusief toeristenvisum) of een verblijfsvergunning met een bijbehorend re-entry visum.
 
In principe moeten alle reizigers van acht jaar en ouder die geen Saoedi-Arabische staatsburgers zijn, bij aankomst een negatieve PCR-test overleggen, die op het moment van vertrek niet ouder is dan 72 uur. Kinderen onder de acht jaar zijn vrijgesteld van de testplicht.
 
Met ingang van 4 december 2021 is ook het bewijs van ten minste één dosis van een in Saoedi-Arabië goedgekeurd vaccin een vereiste. Buitenlandse vaccinatiebewijzen moeten digitaal worden geregistreerd en erkend. Voor degenen die niet volledig zijn ingeënt, geldt een driedaagse institutionele quarantaineplicht. Toegang zonder vaccinatie is alleen mogelijk in uitzonderlijke gevallen.
 
Voor mensen die vanuit derde landen binnenkomen of die de afgelopen 14 dagen eerder in verschillende risicolanden hebben verbleven, gelden andere regels.
 
De institutionele quarantaine vindt plaats in de stad van aankomst. Luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar Saoedi-Arabië aanbieden, moeten ervoor zorgen dat hun passagiers in quarantaine worden geplaatst in een van de institutionele quarantainevoorzieningen; de kosten worden door de reizigers zelf gedragen.


De volgende groepen mensen zijn vrijgesteld van institutionele quarantaine:
- Saoedi-Arabische burgers, hun echtgenoten, kinderen en personeel dat hen vergezelt en Iqama-eigenaren, op voorwaarde dat ze ten minste één keer zijn gevaccineerd, 14 dagen zijn verstreken sinds hun eerste vaccinatie of dat ze in de afgelopen zes maanden zijn hersteld van de ziekte COVID-19 en zijn luidruchtig Tawakkalna-status zijn immuun.
- Kinderen tussen 8 en 18 jaar die niet volledig zijn ingeënt tegen COVID-19 moeten vijf dagen thuis in quarantaine. De quarantaine eindigt met een negatieve PCR-test op de vijfde dag.
- Reizigers die volledig zijn ingeënt en die meer dan 14 dagen geleden de laatste dosis hebben gekregen. De vaccins van BioNTech/Pfizer (2 doses), AstraZeneca (2 doses), Moderna (2 doses) en Johnsson & Johnsson (1 dosis) zijn erkend. De betreffende vaccinatiebewijzen moeten binnen 72 uur voor binnenkomst op de website van de Saoedi-Arabische overheid worden geregistreerd en worden vervolgens automatisch overgezet naar de "Tawakkalna"-app. De vaccinatiecertificaten van de deelnemers moeten worden erkend door de officiële gezondheidsautoriteiten van het land dat de vaccinatie heeft uitgevoerd en moeten in het Engels of Arabisch zijn opgesteld. Reizigers moeten hun originele vaccinatiebewijs bij zich hebben voor de gehele duur van hun verblijf.
- Voor meer informatie over de erkenning van vaccinatiebewijzen kunt u contact opnemen met de Ambassade van het Koninkrijk Saudi-Arabië.
- Stewardessen, gezondheidswerkers, officiële delegaties, reizigers met diplomatieke visa, evenals geaccrediteerde diplomaten en familieleden in hun huishouden.
 
Daarnaast moeten reizigers een (reis)ziektekostenverzekering hebben die ook de besmetting met COVID-19 dekt. Dit is exclusief Saoedi-Arabische onderdanen, inwoners van Saoedi-Arabië en burgers van de staten van de Samenwerkingsraad van de Golf. Een ziektekostenverzekering moet poliklinische behandelingen, ziekenhuisopnames, noodgevallen en institutionele quarantaine tot 14 dagen dekken.
 
Transit
Luchthaventransit is over het algemeen mogelijk, maar niet voor mensen die uit bepaalde landen komen.
Bij het verlaten van het land zijn de regels van het land van bestemming van toepassing.
Voor binnenlandse vluchten moet een bewijs van volledige vaccinatiebescherming worden overlegd; de laatste dosis moet ten minste 14 dagen geleden zijn.