Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Reisadvies India

Update: 26.10.21

Luchtvaartmaatschappijen die naar India vliegen, mogen alleen passagiers vervoeren op vertoon van een negatieve PCR-test (max. 72 uur oud). Voor aanvang van de reis is het verplicht een Self-Declaration-Form in te vullen waarin het negatieve PCR-testresultaat moet worden geüpload. U dient een afdruk van de registratie en een kopie van uw paspoort bij u te hebben. Het gebruik van de COVID-19-tracking-app "Aarogya Setu" is verplicht. Actuele informatie over inreismodaliteiten, test- en quarantainevoorschriften is te vinden op de website van New Delhi Airport.

Na binnenkomst moet tegen betaling nog een COVID-19-test op de luchthaven worden uitgevoerd. Transitpassagiers mogen de aankomsthal niet verlaten voordat het testresultaat is ontvangen, wat enkele uren kan duren.


De staat Maharashtra heeft een verplichte quarantaine van 14 dagen voor reizigers uit de EU, het VK, Zuid-Afrika, Brazilië, Bangladesh, Botswana, China, Mauritius, Nieuw-Zeeland, Zimbabwe en het Midden-Oosten om thuis door te brengen.


Commercieel internationaal reizen is momenteel in principe verboden. India heeft aangekondigd dat het vanaf 15 november 2021 toeristen door de lucht en over het water binnen zal laten en dienovereenkomstig de afgifte van e-toeristenvisum / toeristenvisum zal hervatten; Toegang op toeristische chartervluchten is toegestaan ​​sinds 15 oktober 2021. Toeristentoegang is alleen toegestaan ​​met een visum afgegeven sinds 6 oktober 2021 voor maximaal 30 dagen. Eerder afgegeven toeristenvisa blijven geschorst Binnenkomst over zee en door de lucht voor andere reisdoeleinden is al weer mogelijk, op voorwaarde dat de geldigheid van reeds afgegeven visa niet is verstreken of de bijbehorende visa nieuw zijn afgegeven.
Toegang over land is nog steeds niet mogelijk.


Toeristenvisa voor Duitsers die al naar India waren gereisd en die vanwege de stopzetting van het commerciële vliegverkeer in maart 2020 niet in staat waren hun terugvlucht te nemen, werden geacht geldig te zijn tot 30 september 2021. Duitse toeristen die het land nog niet hebben verlaten, kunnen een verlenging van hun visum aanvragen via het plaatselijk verantwoordelijke Foreigners Regional Registration Office. In de meeste gevallen wordt de verlenging alleen verleend in de vorm van een uitreisvergunning, zodat India binnen 30 dagen moet worden verlaten. Het opleggen van boetes voor illegaal verblijf ("overstay") kan niet meer worden uitgesloten.

Transit
Transitreizen is niet mogelijk vanwege het sluiten van de grenzen met de buurlanden.