Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Reisadvies Guatemala

Update: 26.10.21

Reizigers die niet zijn ingeënt tegen COVID-19 (zie uitzonderingen voor gevaccineerde en herstelde personen) moeten op het moment van binnenkomst of grensoverschrijding een negatief PCR-/antigeen-testresultaat laten zien, maar geen bloedonderzoek. De test mag bij het inchecken niet ouder zijn dan 3 dagen.
 
Een quarantaine kan door de autoriteiten worden bevolen als bij binnenkomst Covid-19-symptomen worden gedetecteerd en dit ertoe leidt dat een COVID-19 PCR-test op de luchthaven moet worden uitgevoerd.
Uitzonderingen:

  • Mensen die zijn ingeënt tegen COVID-19 kunnen een certificaat van volledige vaccinatie overleggen. Met volledige vaccinatiebescherming (laatste dosis twee weken voor binnenkomst) geen negatieve test vereist
  • Degenen die hersteld zijn en in de afgelopen drie maanden besmet zijn geraakt met COVID-19, kunnen een medische verklaring overleggen waarin staat dat ze volledig zijn hersteld en niet meer besmettelijk zijn.
  • De keuringseis geldt niet voor beide bovengenoemde groepen mensen.
 
De immigratieautoriteiten verstrekken informatie over toelatingseisen als gevolg van de pandemie: https://igm.gob.gt/protocolo-de-ingreso-al-pais-covid19/.
 
Transit
De grenzen met de buurlanden zijn open. De grensovergang Benque Viejo Del Carmen naar Belize blijft onder andere voorwaarden open voor toeristen. De Belize Tourism Authority https://belizetourismboard.org/news-and-gallery/belize-covid-19-travel-updates/ geeft meer informatie over toelatingseisen. De landgrens met Mexico is open. Andere buurlanden kunnen vanwege de COVID-19-pandemie strengere toelatingseisen hebben.