Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Zwitserland

Update: 21.01.22

De toegangsregels veranderen regelmatig met de pandemische situatie. Informeer ook over de actuele toegangsregels op de websites van de Zwitserse autoriteiten (https://www.bag.admin.ch/bag/de/home/das-bag/aktuell.html#_blank) en overheidsinstanties (https ://www.bag.admin.ch/bag/de/home/das-bag/aktuell.html#_blank) /www.fedlex.admin.ch/eli/cc/2020/141/de#_blank).


Met ingang van 22 januari 2022 moeten alleen niet-gevaccineerde en niet herstelde personen (ongeacht hun regio van herkomst, vervoermiddel en vaccinatiestatus) een negatieve PCR-test hebben (niet ouder dan 72 uur bij binnenkomst) of een negatief snel antigeen test bij binnenkomst of voor vertrek (niet ouder dan 24 uur bij aankomst). Er is momenteel geen quarantaineverplichting. De testen zijn voor eigen rekening; Zelftesten zijn niet toegestaan ​​(meer over de nieuwe toegangsregels op https://www.bag.admin.ch/bag/de/home/das-bag/aktuell/medienmitteilungen.msg-id-86839.html#_blank) .

Met ingang van 22 januari 2022 hoeft het zogenaamde Passenger Locator Form (PLF) (https://swisspff.admin.ch/formular#_blank) alleen te worden ingevuld door iedereen die met het vliegtuig of de langeafstandsbus arriveert en aangeboden bij binnenkomst.

Overtredingen kunnen worden bestraft met boetes.Personen onder de 16 jaar zijn vrijgesteld van de testplicht. Grensoverschrijdende pendelaars en mensen , zijn vrijgesteld van de testplicht en van het verzamelen van contactgegevens.

De COVID-19-verordening geeft gedetailleerde informatie over maatregelen op het gebied van internationaal passagiersvervoer: https://www.felex.admin.ch/eli/cc/2020/438/de. Onderdanen uit derde landen, ook die uit gebieden met virusvarianten, kunnen Zwitserland in principe binnenkomen, mits ze zijn ingeënt of er een uitzondering van toepassing is. Het Zwitserse Staatssecretariaat voor Migratie biedt meer informatie over inreisbeperkingen. (https://www.sem.admin.ch/sem/de/home.html).

De Zwitserse COVID-certificaten (https://www.bag.admin.ch/bag/de/home/opathien/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/covid-zertifikat.html) zijn gepubliceerd in van de EU onder dezelfde voorwaarden als het EU digitale COVID-certificaat (https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu - digital-covid-certificate_de) geaccepteerd. Tegelijkertijd heeft Zwitserland ermee ingestemd het digitale COVID-certificaat van de EU te accepteren voor reizen naar Zwitserland.

Zwitserse staatsburgers, EU-burgers en onderdanen van derde landen, inclusief toeristen die legaal in Zwitserland verblijven of wonen, kunnen het Zwitserse certificaat ontvangen, mits ze tweemaal zijn ingeënt, hersteld zijn of negatief zijn getest. De geldigheidsduur van het Zwitserse certificaat verschilt afhankelijk van het type documentatie.

Transit
Het is mogelijk om zonder tussenstop door Zwitserland te reizen zonder testverplichting en zonder het invullen van de contactgegevens. Doorvoer voor reizigers uit risicogebieden is mogelijk op een directe route, op voorwaarde dat de toegang tot het volgende transit- of bestemmingsland is beveiligd. Passagiers op doorreis moeten het Passenger Locator Form invullen.