Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Turkije

Update: 06.10.21

De lucht-, land- en zeegrenzen van Turkije zijn open, er zijn beperkingen voor de toegang over land vanuit Iran en voor verkeer naar Griekenland.

Alle luchtreizigers ouder dan 12 jaar moeten binnen 72 uur voorafgaand aan de reis een https://register.health.gov.tr/ invullen van het Turkse ministerie van Volksgezondheid. Dit geldt niet voor transitpassagiers. De controle vindt plaats bij binnenkomst of bij het inchecken. Daarna krijgen reizigers een autorisatiecode ("HES-code"), die moet worden getoond tijdens controles in het land. De code kan ook in Turkije worden verkregen via sms of met een https://hayatevesigar.saglik.gov.tr/index-eng.html.
Bovendien moeten reizigers van zes jaar en ouder een van de volgende documenten overleggen bij binnenkomst via de lucht, over land of over zee:
- Resultaat van een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72 uur voor aankomst)
- Resultaat van een antigeentest (niet ouder dan 48 uur voor aankomst)
- Officieel bewijs van volledige vaccinatie (minimaal 14 dagen voor aankomst)
- Officiële documentatie van een herstel van een COVID-19-infectie (niet ouder dan 6 maanden)

Dit geldt niet voor de transportsector (vliegend personeel, vrachtwagenchauffeurs, zeevarenden) en voor transitopassagiers. In het geval van vliegreizen moet bij het inchecken bewijs worden getoond.
Bij binnenkomst vanuit derde landen kunnen andere regels gelden.

Bij binnenkomst in Turkije kunnen willekeurige PCR-testen worden besteld, waarna de reis naar de bestemming direct kan plaatsvinden. Als de testuitslag positief is, wordt de behandeling uitgevoerd volgens de Turkse richtlijnen. Ook bij binnenkomst worden temperatuurmetingen uitgevoerd. Aanvullende gezondheidsonderzoeken kunnen worden uitgevoerd als de lichaamstemperatuur stijgt of als er andere COVID-19-symptomen zijn.

Voor reizen vanuit Turkije naar de thuislanden zijn de voorschriften van de betreffende inreisvoorschriften van toepassing. Dit wordt gecontroleerd bij het inchecken.
Er zijn geen speciale voorschriften voor transitpassagiers; de inreisvoorschriften van het land van bestemming moeten worden nageleefd.
Landinvoer vanuit Iran is gesloten voor passagiersvervoer, behalve voor Turkse staatsburgers en personen met een verblijfsstatus in Turkije. 
Transitvluchten naar derde landen zonder Turkije binnen te komen zijn onbeperkt mogelijk. De regels voor binnenkomst in het land van bestemming moeten worden nageleefd. Voor transitvluchten vanaf Turkse luchthavens in het buitenland is de "HES-code" vereist voor overstaptijden langer dan 24 uur voor de binnenlandse Turkse feedervlucht.

Boek jouw vakantie naar Turkije.