Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Tunesië

Update: 27.01.22
Voor vertrek naar Tunesië moet een elektronische inreismelding (https://app.e7mi.tn/travelers/ad) worden ingediend, die de luchtvaartmaatschappijen moeten controleren. Alle reizigers van 6 jaar en ouder moeten een negatieve PCR-test overleggen die niet ouder is dan 48 uur en die is voorzien van een QR-code of is afgegeven door de verantwoordelijke gezondheidsautoriteiten. Als alternatief kan ook een antigeentest worden aangeboden die niet ouder is dan 24 uur op het moment van binnenkomst.
Zowel de bevestiging van het elektronische aanmeldingsbericht (tweezijdig document, tweemaal afgedrukt en ondertekend) als het in het Engels of Frans afgegeven testcertificaat moeten in gedrukte vorm worden voorgelegd.


De documenten worden bij het inchecken gecontroleerd en moeten bij aankomst worden overhandigd aan de vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid bij de afdeling temperatuurbeheersing. Voor reizigers met de Tunesische nationaliteit die niet of niet volledig zijn ingeënt of buitenlanders met een Tunesische permanente verblijfsvergunning op eigen kosten. Hotelvoucher en kosten voor de PCR-test uitgevoerd door een door het ministerie van Volksgezondheid gecertificeerd laboratorium op de laatste dag van quarantaine moeten bij binnenkomst worden aangetoond. Minderjarigen zijn niet onderworpen aan enige quarantaineverplichting.


Toegang voor niet-gevaccineerde vreemdelingen die niet in Tunesië woonachtig zijn, is niet mogelijk. Ook voor pakkettoeristen zijn er geen uitzonderingen meer. Voor reizigers met Tunesisch staatsburgerschap die niet of niet volledig zijn ingeënt, of buitenlanders met Tunesische permanente verblijfsvergunning, evenals minderjarigen die alleen reizen en vergezeld gaan van volledig gevaccineerde personen, geldt - afhankelijk van het individuele geval - een verplichte quarantaine in speciale quarantainehotels https: //www.destinationtunisie.info / liste-hotels-habilites-voyageurs-confinement-obligatoire op eigen kosten of een tiendaagse quarantaine thuis.


De luchtvaartmaatschappijen controleren voor vertrek de hotelreservering en het betalingsbewijs (voucher). Deze documenten moeten opnieuw worden getoond bij de grenscontrole. Op de laatste dag van de quarantaine wordt op kosten van de reiziger nog een PCR-test uitgevoerd. Als de uitslag negatief is, kan de quarantaine op de zevende dag worden verlaten.


Volledig gevaccineerde reizigers zijn vrijgesteld van quarantaine. Bij binnenkomst moet een door de autoriteiten van uw thuisland afgegeven vaccinatiebewijs worden getoond. Degenen van wie het vaccinatieschema ten minste 14 dagen voor binnenkomst is voltooid of, in het geval van vaccinatie met Johnson & Johnson ten minste 28 dagen vóór binnenkomst, volledig zijn gevaccineerd. Bij het binnenvaren over zee - vooral met kampeerauto's - kunnen er problemen ontstaan ​​door het ontbreken van relevante regelgeving aan Tunesische kant. Toegang zonder hotelboeking en retourticket kan worden geweigerd.


De Tunesische autoriteiten behouden zich het recht voor om willekeurige antigeentests uit te voeren op personen die het land binnenkomen, en als het resultaat positief is, moet de geteste persoon op eigen kosten in quarantaine gaan.


De Tunesische autoriteiten behouden zich het recht voor om willekeurige antigeentesten uit te voeren op mensen die het land binnenkomen. Bij een positief resultaat moet de geteste persoon vijf dagen thuis in quarantaine. Als de symptomen aanhouden, wordt de quarantaine verlengd tot zeven dagen.
Verdere informatie wordt gepubliceerd door het Observatoire National des Maladies Nouvelles et Émergentes. https://www.onmne.tn/.


Transit
In principe gelden dezelfde bepalingen als bij binnenkomst.