Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Thailand

Update: 14.01.22

De Thaise overheid heeft de registratie via de Thailand Pass-applicatie voor de Test & Go-service opgeschort. QR-codes uitgegeven door de Thailand Pass-applicatie blijven geldig. Details en verdere informatie zijn te vinden op de website van het Thaise Ministerie van Buitenlandse Zaken (https://consular.mfa.go.th/th/content/further-inquiries-on-thailand-pass?cate=5ddbe42115e39c4768007e1d).


Alleen het Phuket Sandbox-programma en het ASQ-programma zijn sinds 22 december 2021 beschikbaar voor registraties via de Thailand Pass-applicatie.
Het ASQ-programma (Alternative State Quarantine) maakt toegang tot Thailand mogelijk met een zevendaagse hotelquarantaine voor volledig gevaccineerde reizigers. Reizigers die niet of niet volledig zijn ingeënt, moeten tien dagen in hotelquarantaine.


Het Phuket Sandbox-programma geeft toegang tot de provincies Phuket, Surat Thani (alleen de eilanden Koh Samui, Koh Pha Ngang en Kho Tao), Phang Nga (hele provincie inclusief Khao Lak) en Krabi (hele provincie). Meer informatie over alle toelatingseisen is verkrijgbaar bij de Thaise toeristenautoriteiten en de Thaise diplomatieke missies.
Opmerkingen bij binnenkomst:


- Online registratie via de Thailand Pass-applicatie ten minste zeven dagen voor de geplande reis (https://tp.consular.go.th/). De QR-code die via het programma beschikbaar wordt gesteld, moet voor vertrek en bij binnenkomst aan de luchtvaartmaatschappij worden getoond.
- Bewijs van US $ 50.000 ziektekostenverzekering inclusief behandeling voor COVID-19 voor niet-Thaise staatsburgers. Indien u woonachtig bent in Thailand en daar verzekerd bent, dient u eerst bij de verantwoordelijke Thaise diplomatieke missie in het buitenland na te gaan of dit als alternatief kan worden erkend.
- Bewijs van het boeken van alternatieve quarantaineaccommodatie voor de duur van de quarantaine. De boeking moet voor aanvang van de reis worden bewezen. De Thaise ambassade in Berlijn publiceert een lijst met goedgekeurde quarantainehotels.
- Bewijs van een negatieve PCR-test in het Engels, die niet ouder mag zijn dan 72 uur bij vertrek in het land van herkomst. Dit geldt niet voor kinderen onder de 6 jaar die met hun ouders reizen.
- Negatieve PCR-test na binnenkomst.
- Nog een PCR-test op de vijfde of zesde dag na binnenkomst.
- Installatie van de tracking-app "MorChana".


Meer informatie kan worden verkregen bij de verantwoordelijke Thaise diplomatieke missie in Duitsland (http://german.thaiembassy.de/allgemeine-informationen) en de Thaise toerismeautoriteit (https://www.tatnews.org/).


Bij een positieve PCR-test vindt, ongeacht de vaccinatiestatus, verdere isolatie en zo nodig behandeling in een ziekenhuis of een andere door de Thaise overheid aangewezen voorziening plaats.


Quarantaine kan ook opgelgd worden bij contact met een besmet persoon (medereizigers). De soms zeer hoge kosten voor quarantaine, isolatie en behandeling moet u zelf dragen. Reizigers moeten van tevoren duidelijk maken of hun verzekering de kosten van een door de staat opgelegde quarantaine of isolatie dekt, zelfs als de ziekte symptoomvrij is. De Duitse Ambassade Bangkok heeft geen invloed op de maatregelen die worden genomen in overeenstemming met de nationale regelgeving voor infectiebescherming. In de afzonderlijke provincies gelden in sommige gevallen regels die verder gaan dan de landelijke maatregelen.


De Thai Tourism Authority publiceert een lijst van de landen waarvoor de vereenvoudigde toelatingseisen gelden, evenals meer informatie over de procedure, bijvoorbeeld welke vaccinaties in Thailand worden erkend (https://www.tatnews.org/). De verantwoordelijke Thaise diplomatieke missie in Duitsland kan informatie verstrekken over verdere toelatingsvragen (http://german.thaiembassy.de/allgemeine-informationen).


Transit
Internationale transit is mogelijk via Bangkok Suvarnabhumi Airport onder strikte voorwaarden. Transitpassagiers moeten de volgende documenten overleggen:
- Bewijs van een negatieve PCR-test in het Engels, die niet ouder mag zijn dan 72 uur bij vertrek in het land van herkomst.
- Bewijs van ziektekostenverzekering met een dekking van minimaal US $ 50.000 die ook behandelingen voor COVID-19 dekt. Indien u woonachtig bent in Thailand en daar verzekerd bent, dient u eerst bij de verantwoordelijke Thaise diplomatieke missie in het buitenland na te gaan of dit als alternatief kan worden erkend. De transittijd mag niet langer zijn dan 24 uur. Aanvullende informatie is verkrijgbaar bij de luchtvaartmaatschappij.
Boek jouw vakantie naar Thailand.