Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Singapore

Update: 26.10.21

De FTI Group geeft hier belangrijke informatie over deelname: www.ftigroup-info.de/SINVTL

De toegang tot Singapore is nog steeds onderhevig aan beperkingen. Binnenkomst vanuit Duitsland is momenteel mogelijk op twee manieren:

Duitsland staat momenteel vermeld in categorie 2 van de Singaporese toelatingsregels. Dit betekent dat houders van een langdurige verblijfsvergunning gebruik kunnen maken van de “Work Pass Holder General Lane” na voorafgaande goedkeuring door het Ministry of Manpower (MoM) of de Immigration and Checkpoints Authority (ICA) kan binnenkomen.

  • De verantwoordelijkheid, deels ook van andere instanties, is afhankelijk van het type verblijfsvergunning. Betaalbare PCR-testen voor en bij binnenkomst en op de zevende dag na binnenkomst zijn verplicht. De quarantaine (“Stay-Home-Notice”, SHN) duurt zeven dagen en kan worden doorgebracht in het eigen appartement of in geschikte, zelfgekozen woonruimte.
  • Volledig gevaccineerde personen kunnen via de “Vaccinated Travel Lane” (VTL) naar binnen. Hiervoor moet vooraf een “Vaccinated Travel Pass” worden aangevraagd via de website van Safe Travel. Toegang is ook mogelijk voor korte verblijven en bezoeken. Voorwaarde is de volledige vaccinatie in Duitsland of Singapore en een aaneengesloten verblijf van 21 dagen in alleen deze twee landen.
  • Voor aanvang van de reis moet een negatieve PCR-test worden overgelegd, moet een speciaal aangewezen "VTL" rechtstreekse vlucht van Singapore Airlines of Lufthansa worden gebruikt en moeten bij aankomst, op de derde dag en op de zevende dag aanvullende PCR-tests worden uitgevoerd , die tegen betaling zijn. Deelnemers met een gepland kort verblijf dienen een reisziektekostenverzekering te hebben die ook geldt in geval van ziekte COVID-19 (ook een buitenlandse reisziektekostenverzekering is mogelijk).

Details over de verschillende reisroutes en de vereisten voor toegang zijn te vinden op de "Safe Travel"-website.

Alle reizigers moeten online een gezondheidsverklaring invullen op voordat ze aan hun reis beginnen.
 
Transit
Transit is momenteel alleen mogelijk op geselecteerde routes van onder meer Singapore Airlines Group, Lufthansa, Air France, KLM en Swiss.