Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Servië

Update: 24.11.21

Personen Duitse staatsburgers zonder Servische verblijfsvergunning moeten bij binnenkomst in Servië een van de volgende documenten overleggen, tenzij ze komen uit een door het Servisch Instituut voor Volksgezondheid vastgestelde risicogebied:

 • Ofwel een digitaal EU COVID-certificaat (bijv. de Duitse CovPass-app) uitgegeven door de bevoegde autoriteit van een EU-lidstaat of een niet-EU-lidstaat die is aangesloten bij het EU digitale COVID-certificaatsysteem, of
 • Een ander staatsvaccinatiecertificaat voor een volledige vaccinatie uit Duitsland, Servië, Andorra, België, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Litouwen, Malta, Nederland, Oostenrijk, Roemenië, San Marino, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Hongarije, Cyprus, Egypte, Armenië, Kaapverdië, Georgië, India, Libanon, Liechtenstein, Marokko, Moldavië, Zwitserland, Tunesië, Turkije, Oekraïne, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland of
 • een gezondheidscertificaat afgegeven door een autoriteit uit Duitsland, Servië, Andorra, Bulgarije, Denemarken, Estland, Griekenland, Ierland, IJsland, Kroatië, Luxemburg, Oostenrijk, Roemenië, San Marino, Zwitserland, Slovenië, Spanje, Kaapverdië, Liechtenstein, Tunesië , Turkije of de VS. De eerste positieve test waarop het bewijs is gebaseerd, moet minimaal 14 dagen en maximaal zes maanden geleden zijn. Als u geen van de bovengenoemde vaccinatie- / herstelcertificaten kunt overleggen, heeft u voor toelating een negatieve PCR-test nodig, die niet ouder mag zijn dan 48 uur vanaf de datum van afgifte. De PCR-test moet zijn uitgevoerd door een erkend laboratorium in het woonland of het land van waaruit u het land binnenkomt.
 • Als u geen van de bovengenoemde vaccinatie-/herstelcertificaten kunt overleggen, heeft u voor toelating een negatieve PCR-test nodig, die niet ouder mag zijn dan 48 uur vanaf de afgiftedatum. De PCR-test moet zijn uitgevoerd door een erkend laboratorium in het woonland of het land van waaruit u het land binnenkomt. 

De verplichting tot het indienen van een PCR-test geldt met name niet voor:
 • Gevaccineerd en herstellende (zie hierboven)
 • Kinderen tot 12 jaar
 • Personeel in internationaal goederen- en personenvervoer
 • Duitsers die woonachtig zijn in Albanië, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Montenegro, Noord-Macedonië of Hongarije, als ze binnen 48 uur na binnenkomst een negatieve PCR- of antigeentest van een Servisch referentielaboratorium overleggen aan de lokale verantwoordelijke gezondheidsautoriteit.
 • Duitse staatsburgers die Servië voor zakelijke doeleinden binnenkomen, hebben geen PCR-test nodig als ze de Servische Kamer van Koophandel en Industrie 48 uur voor binnenkomst per e-mail informeren over de binnenkomst. De voor- en achternaam, paspoortnummer en land van afgifte, de zakelijke reden voor binnenkomst, de datum en de grensdoorlaatpost van binnenkomst in Servië, vluchtnummer of autoregistratienummer, adres en verblijfsduur in Servië, contacttelefoon en e-mail adres moet in bedrijfsbrieven worden vermeld. Verder moet een negatieve PCR- of antigeentest, afgegeven door een referentielaboratorium in Servië, binnen 24 uur na binnenkomst worden ingediend bij de Servische Kamer van Koophandel en Industrie. Nadere informatie is verkrijgbaar bij de Servische Kamer van Koophandel en Industrie.

Minderjarigen tussen 12 en 18 jaar kunnen het land ook binnenkomen zonder een van de bovengenoemde bewijzen als ze binnen 48 uur na binnenkomst van het land een PCR- of een antigeentest van een Servisch referentielaboratorium indienen bij de verantwoordelijke Servische zorginstelling.

Duitse staatsburgers met een Servische verblijfsvergunning kunnen Duitsland binnenkomen zonder PCR-test:
 • als ze jonger zijn dan 13 jaar of
 • als ze ofwel volledig gevaccineerd zijn (één dosis is voldoende voor de Astra Zeneca en Johnson & Johnson vaccins) en een attest hebben van de bevoegde gezondheidsinstelling/autoriteit van de staat waar de vaccinatie plaatsvond of
 • als ze een gezondheidscertificaat hebben dat is afgegeven door een autoriteit uit Duitsland, Servië, Andorra, Bulgarije, Kaapverdië, Denemarken, Estland, Griekenland, Ierland, IJsland, Kroatië, Luxemburg, Oostenrijk, Roemenië, San Marino, Zwitserland, Slovenië, Spanje, Tunesië, Turkije of indienen bij de VS.

Duitsers met een Servische verblijfsvergunning die het land binnenkomen zonder bovengenoemde vaccinatie/herstelverklaring of zonder PCR-test en niet onder een van bovenstaande uitzonderingen vallen, moeten tien dagen thuis in quarantaine. Toegang, verblijf, contactgegevens en gezondheidsstatus moeten binnen 24 uur worden geregistreerd bij de Servische autoriteiten (in het Servisch of Engels).
 
Duitse staatsburgers met een Servische verblijfsvergunning die terugkeren naar Servië vanuit Albanië, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Montenegro, Noord-Macedonië of Hongarije kunnen Servië binnenkomen zonder PCR-test, zonder het bovengenoemde bewijs van vaccinatie / herstel en zonder quarantaine .
 
Duitse staatsburgers die vanuit een door het Servisch Instituut voor Volksgezondheid bepaald risicogebied binnenkomen, moeten de "Foreigners Surveillance Registration" online invullen voordat ze het land binnenkomen en het bevestigingsbericht bij binnenkomst presenteren. Naast een negatieve PCR-test, die bij aankomst niet ouder mag zijn dan 48 uur, moet een ingevulde en ondertekende verklaring van toestemming tot zelfisolatie tot zeven dagen na aankomst worden overlegd. Na binnenkomst moeten reizigers rechtstreeks naar de accommodatie gaan die ze hebben gespecificeerd in de "Foreigners Surveillance Registration", zich daar zeven dagen isoleren en op de eerste en zevende dag een op vergoedingen gebaseerde PCR-test laten uitvoeren door de verantwoordelijke staatsgezondheidsafdeling.