Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Portugal - vasteland

Update: 08.01.22
Voor degenen die via de lucht, over zee en over land aankomen vanuit Duitsland, evenals uit alle EU- en Schengen-landen, zijn er geen beperkingen op het doel van de reis en zijn er geen quarantainevoorschriften van toepassing. Voor alle reizigers naar het vasteland (ook voor doorreizigers) is een negatieve PCR-test (TAAN) of een negatieve antigeentest (TRAg) vereist.

Bij het binnenkomen van Portugal is een PCR-test of antigeentest verplicht voor alle reizigers (ook doorreizigers), die niet meer dan 72 of 48 uur voor vertrek is gemaakt en altijd moet worden bewezen aan de luchtvaartmaatschappij. Deze verplichting geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar. Houders van een digitaal COVID-certificaat van de EU (met volledige vaccinatie) zijn niet meer vrijgesteld van de testplicht. Deze maatregel is momenteel beperkt tot 9 februari 2022. Voor binnenkomst per vliegtuig moeten reizigers een elektronische reisregistratie invullen (Passenger Locator Card: https://portugalcleanandsafe.pt/en/zügeger-locator-card).

Bovendien wordt de lichaamstemperatuur van iedereen die het land binnenkomt gemeten door de lucht; Als dit boven de 38°C komt, kunnen verdere onderzoeken en maatregelen door de gezondheidsautoriteiten, zoals zelfisolatie of thuisquarantaine, worden verwacht. De landgrens met Spanje is weer open. Voor binnenkomst in Portugal over land gelden dezelfde regels als voor lucht- en zeeroutes (houders van een digitaal COVID-certificaat uit de EU (met volledige vaccinatie) zijn niet meer vrijgesteld van de testplicht. maatregel is niet meer vrijgesteld momenteel tot 9 februari 2022. Ook voor transitverblijven, bijvoorbeeld op weg naar Madeira/Azoren, moet de keuringsplicht en de digitale reisregistratie worden gevolgd.
Voor de terugreis van Portugal naar Duitsland over land dienen de reis- en veiligheidsinstructies van alle transitlanden in acht te worden genomen.

Boek jouw vakantie naar Portugal.