Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Portugal - Azoren en Madeira

Update: 03.02.22

Azoren
 
Bij het betreden van de Azoren dient 72 uur voor vertrek/vertrek een vragenlijst te worden ingevuld op https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdr0kY6anWE91yZTTh9ienKNFld5FznTDftHwm3uoLWGyAnRg/closedform, waarmee de reiziger een barcode ontvangt voor binnenkomst. Deze vragenlijst moet ook worden ingevuld wanneer u tussen de eilanden reist. Voor houders van een digitaal COVID-certificaat uit de EU hoeft de vragenlijst echter niet te worden ingevuld.
 
Bij het binnenvaren van de Azoren door de lucht of over zee vanaf het vasteland is ofwel een negatieve PCR-test uitgevoerd die niet meer dan 72 uur voor vertrek/vertrek is uitgevoerd, ofwel een snelle antigeentest die niet meer dan 48 uur voor vertrek/vertrek is uitgevoerd. voerde uit. Dit geldt niet voor kinderen tot 12 jaar. Na het invullen van de vragenlijst moet het testresultaat worden geüpload voor validatie. In uitzonderlijke gevallen kan bij binnenkomst ook een PCR-test of snelle antigeentest worden uitgevoerd nij binnenkomst vanuit het vaste land of de autonome regio Madeira; het resultaat is meestal binnen 24 uur beschikbaar. Zelfisolatie in het hotel totdat het testresultaat is ontvangen, is vereist door de gezondheidsautoriteiten. Bij internationale binnenkomst moet de test echter al bij vertrek aan de luchtvaartmaatschappij worden aangetoond en kan bij binnenkomst niet worden verplaatst. Houders van een digitaal COVID-certificaat van de EU https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_de (bij volledige vaccinatie) zijn sinds 3 december 2021 niet meer vrijgesteld van de testplicht. Bij reizen tussen de eilanden is momenteel geen nieuwe PCR-test of snelle antigeentest vereist; Afhankelijk van de risicoclassificatie van het eiland van herkomst kan dit echter op korte termijn veranderen.
In het geval van transitverblijven op het vasteland gelden ook de voorschriften voor het vasteland van Portugal.
De havens van de autonome regio Azoren zijn heropend voor cruisetoerisme. Toeristen kunnen alleen aan wal in het zogenaamde "bubbelsysteem" (georganiseerde groepsexcursies met een speciaal hygiëneconcept).
 
Er zijn vijf risiconiveaus op de Azoren, https://www.visitazores.com/en/restrictions, die van eiland tot eiland kunnen verschillen. Soms geldt een avondklok. Uitzonderingen zijn mogelijk om professionele, medische of andere redenen van overmacht. Dit geldt niet voor reizen naar de luchthaven om terug te keren naar Duitsland. Er zijn nog beperkte openingstijden en eisen voor winkels, winkelcentra, restaurants en cafés.
 
Als uw verblijf op de Azoren of Madeira wordt voorafgegaan door een verblijf op het Portugese vasteland, kunnen in bepaalde laboratoria op het vasteland gratis PCR-tests of snelle antigeentesten worden uitgevoerd op vertoon van uw vliegticket. Neem voor meer informatie contact op met de regionale overheid van de Azoren https://covid19.azores.gov.pt/?page_id=6304
 

Madeira
Een gezondheidsverklaring (https://madeirasafe.com/#/) moet altijd binnen 48 uur voor het betreden van Madeira worden ingediend (uitzonderlijk ook bij aankomst). Kinderen onder de 12 jaar zijn opgenomen in de gezondheidsverklaring van de begeleidende volwassene.
 
Bij het betreden van Madeira moet ofwel een negatieve PCR-test die niet meer dan 72 uur voor vertrek is uitgevoerd, ofwel een snelle antigeentest die niet meer dan 48 uur voor vertrek is uitgevoerd, worden getoond. Het testcertificaat in het Engels moet vóór binnenkomst worden geüpload via de madeirasafe.com-app, maar moet ook op papier worden meegenomen.
 
Er zijn uitzonderingen op de verplichte test voor mensen die volledig zijn gevaccineerd tegen corona (volledige vaccinatie met 3 vaccinatiedoses of onvolledige vaccinatie met 2 vaccinatiedoses en bewijs van herstel niet ouder dan 180 dagen of onvolledige vaccinatie met 1 vaccinatiedosis en bewijs van herstel niet ouder dan 180 dagen), evenals voor mensen die hersteld zijn van COVID-19 (bewijs van herstel niet ouder dan 180 dagen) maar ook voor mensen die hersteld zijn van COVID-19 en kinderen onder de 12 jaar, op voorwaarde dat ze geen symptomen van COVID-19 vertonen. De Madeira Tourism Authority geeft informatie over de vereisten en het vereiste bewijsmateriaal op http://www.visitmadeira.pt/de-de/nutzliche-info/corona-virus-(covid-19). Het digitale COVID-certificaat van de EU wordt geaccepteerd en moet ook https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_devor worden geüpload bij binnenkomst via de app madeirasafe.com https://madeirasafe.com/#/login, maar nog steeds in papieren vorm worden gedragen.
 
Wanneer u door de lucht of over zee van Madeira naar Porto Santo reist, moet er ook een negatieve antigeen-sneltest (geen zelftest) worden ingediend bij de digitale toegangsregistratie https://madeirasafe.com/#/login. In het geval van transitverblijven op het vasteland gelden ook de voorschriften voor het vasteland van Portugal. Minderjarigen onder de 12 jaar, evenals mensen die volledig zijn ingeënt tegen COVID-19 of die hersteld zijn, hebben geen test nodig. Op Madeira kunnen op vertoon van het ticket gratis COVID-19-tests worden uitgevoerd in apotheken, klinieken en laboratoria.
 
De autonome regio Madeira heeft de haven in Funchal opengesteld voor cruiseschepen. Bij het binnenvaren over zee of bij het aan land gaan wordt een snelle antigeentest geaccepteerd, die maximaal 48 uur voorafgaand aan het walverlof is afgenomen.

Boek jouw vakantie naar Portugal.