Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Oostenrijk

Update: 27.01.22
Regels voor het binnenkomen van Oostenrijk veranderen regelmatig met de pandemische situatie. Actuele informatie is te vinden op de website van het Oostenrijkse federale ministerie van Sociale Zaken, Volksgezondheid, Zorg en Consumentenbescherming (https://www.sozialministerium.at/Information-zum-Coronavirus/Coronavirus---Haeufig-posed-Questions. html). De geldigheidsduur van de Oostenrijkse COVID-19 Inreisverordening 2021 is in eerste instantie verlengd tot en met 31 januari 2022.
Bij binnenkomst in Oostenrijk moet aan de volgende twee vereisten worden voldaan:


• Bewijs volgens de 2-G regel Binnenkomst in Oostenrijk is alleen mogelijk met een geldig vaccinatie- of herstelcertificaat of een medische verklaring. Deze documenten moeten in Latijns schrift in het Duits of Engels zijn. Als geen van deze bewijzen beschikbaar is, moet de registratie voor pre-travel-clearance https://www.oesterreich.gv.at/themen/coronavirus_in_oesterreich/pre-travel-clearance.html vóór binnenkomst worden uitgevoerd. Verder moet er direct gestart worden met een quarantaine, die pas vanaf de vijfde dag na binnenkomst kan worden beëindigd door middel van een negatieve moleculair biologische test (bijv. PCR-test). De dag van binnenkomst is te beschouwen als "Dag Nul".


• Negatieve moleculair biologische test (bijv. PCR-test) OF bewijs van vaccinatie voor een volgende dosis (“booster”). Bij binnenkomst in Oostenrijk moet een geldig negatief moleculair biologisch testresultaat (bijv. PCR-test) of een medisch attest worden bijgehouden. Als het 2-G-bewijs een bewijs is van vaccinatie voor een volgende dosis ("booster"), hoeft er geen negatieve testuitslag te worden overlegd. Als u het land binnenkomt zonder het relevante bewijs (“booster” of negatieve PCR-test), moet u zich registreren voor de pre-travel-clearance https://www.oesterreich.gv.at/themen/coronavirus_in_oesterreich/pre-travel-clearance. html om de invoer uit te voeren. Verder moet er direct een quarantaine gestart worden, die alleen kan worden beëindigd bij een negatief moleculair biologisch testresultaat (bijv. PCR-test). Elke volgende vaccinatiedosis die verder gaat dan de "eerste reeks vaccinaties" (herstel + 1 vaccinatie, 2/2 vaccinaties of 1/1 in het geval van Janssen-vaccinatie) wordt beschouwd als een "booster". Een herstel (geldig bewijs van herstel 180 dagen) dat naast de eerste reeks vaccinaties heeft plaatsgevonden, mag ook als een “booster” worden geteld.


Toegangsregels voor kinderen:
• Kinderen tot 12 jaar zijn vrijgesteld van de bewijsplicht als ze worden vergezeld door een volwassene. In het geval van een quarantaine voor de begeleider geldt dit ook voor het kind t/m 12 jaar en wordt deze geacht te zijn beëindigd wanneer de quarantaine van de begeleider voorbij is. Het kind dient zich in ieder geval aan te melden voor pre-travel clearance https://www.oesterreich.gv.at/themen/coronavirus_in_oesterreich/pre-travel-clearance.html als dit bedoeld is voor de begeleidende volwassene.
 
• Voor kinderen vanaf 12 jaar gelden de reguliere toelatingseisen zoals inschrijving voor pre-travel clearance, testen en quarantaine.
 
• Minderjarigen die alleen reizen, moeten ook voldoen aan de respectieve reguliere toelatingseisen zoals registratie voor pre-travel clearance, testen en quarantaine.
 
• Een geldige Ninja Pass (of Holiday Ninja Pass https://www.sichere-gastfreundschaft.at/holiday-ninja-pass/) is geldig als 2-G-bewijs bij binnenkomst. Tegelijkertijd kan het ook worden gelijkgesteld met een "booster" en moeten de bijbehorende vereenvoudigingen bij het binnenkomen van Oostenrijk worden toegepast.
 
• Meer informatie over de Holiday Ninja Pass vindt u op de homepage https://www.sichere-gastfreundschaft.at/holiday-ninja-pass/.
In Oostenrijk is de 2G-regelgeving van toepassing. Dit betekent dat je alleen met een geldige vaccinatiekaart of herstelkaart toegang hebt tot de gastronomie en de skigebieden. In gemeenten en regio's kunnen de coronamaatregelen anders zijn en snel veranderen. Controles aan de binnengrenzen en de controle op corona-specifieke toelatingseisen vinden willekeurig plaats. Er moet rekening worden gehouden met vertragingen aan de grens bij het binnenkomen van Oostenrijk.


Transit
Doorvoer door Oostenrijk zonder tussenstop is onbeperkt mogelijk. Vertragingen aan de grenzen zijn te verwachten. Transitreizigers zijn vrijgesteld van elektronische registratie en de verplichting om een ​​testbewijs te overleggen.


Boek jouw vakantie naar Oostenrijk.