Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Oman

Update: 19.01.22

Voor de inreis van Omaanse onderdanen en personen met een verblijfsvergunning of met een inreisvisum gelden vanaf 1 september 2021 om 12.00 uur (Omaanse tijd) de volgende regels:
Iedereen die het land binnenkomt, moet het bewijs leveren van de huidige COVID-19-vaccinatiebescherming door een vaccinatiecertificaat met een door de Omaanse autoriteiten erkende QR-code te overleggen, waarbij de laatste vaccinatie ten minste 14 dagen voor binnenkomst moet zijn.


Iedereen die bij binnenkomst een negatieve PCR-test aantoont, is vrijgesteld van quarantaine, mits het testresultaat in het Engels of Arabisch is en een QR-code bevat. De test mag bij binnenkomst niet ouder zijn dan 72 uur.


Reizigers zonder een negatieve PCR-test moeten bij aankomst een PCR-test doen en in quarantaine gaan tot de uitslag van de test, die wordt gecontroleerd door het dragen van een trackingarmband.
Als de PCR-test positief is, is een quarantaine van tien dagen vanaf de dag van de test verplicht. Degenen die hersteld zijn, kunnen worden vrijgesteld van de quarantaineplicht als ze kunnen aantonen dat ze al hebben voldaan aan de isolatieverplichting in het land waar de besmetting plaatsvond.
Volgens de Omani Civil Aviation Authority worden reizigers verzocht zich voor vertrek te registreren voor binnenkomst (http://travel.moh.gov.om). Zowel het vaccinatiebewijs als de uitslag van de PCR-test, die beide QR-codes moeten bevatten, moeten worden geüpload. Ook als je de PCR-test alleen bij binnenkomst wilt doen, moet je ook de kosten voor de verplichte PCR-test bij aankomst voor het instappen betalen (momenteel 25 OMR). Als een COVID-19-test uitgevoerd na aankomst een positief resultaat geeft, is institutionele quarantaine verplicht. Ook Omaanse staatsburgers en buitenlandse reizigers met een geldige verblijfsvergunning kunnen het land ongevaccineerd in, maar moeten in quarantaine.

Alle reizigers worden verzocht zich voor vertrek te registreren op de Tarassud+-app van het Omaanse ministerie van Volksgezondheid. Zowel het vaccinatiebewijs als het resultaat van de PCR-test moeten geüpload worden naar de app. Iedereen die bij aankomst de PCR-test wil doen, moet ook voor vertrek de Tarassud+-app installeren en de kosten voor de PCR-test betalen, die verplicht is bij aankomst (momenteel 25 OMR).
De kosten van de quarantaine moeten worden gedragen door de persoon die het land binnenkomt. De quarantaine kan in alle hotels in Oman worden uitgevoerd - voor zover zij dat aanbieden. Momenteel zijn reizigers tot en met 18 jaar vrijgesteld van de verplichte vaccinatie. Reizigers met bewezen ziektes die vaccinatie onmogelijk maken, zijn vrijgesteld van het bewijs van vaccinatie. Deze vraag moet voor vertrek in elk afzonderlijk geval met de verantwoordelijke autoriteiten worden verduidelijkt.


Actuele informatie en een lijst van de geplande quarantainehotels zijn verkrijgbaar bij het Omani Centre of Relief and Shelter Operations (tel. 00968-24994265/24994266/24994267).
Alle reizigers moeten bij binnenkomst over het algemeen een bewijs van een ziektekostenverzekering van één maand overleggen, inclusief behandelingskosten in het geval van een COVID-19-infectie. Oman Air biedt momenteel COVID-19-verzekeringsdekking, die kan worden geboekt met het ticket voor alle vluchten tot 31 december 2021. Voor meer informatie over de verzekeringsregels kunnen reizigers contact opnemen met Oman Air / https://www.omanair.com/gbl/en/omanair-covid-19-assistance

Transit
Door- en verder reizen in de regio is over het algemeen mogelijk mits de COVID-19 preventieve maatregelen in acht worden genomen.

Boek jouw vakantie naar Oman.