Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Oekraïne

Update: 09.11.21

Actuele informatie en (aanstaande) wijzigingen worden gepubliceerd op de website "Visit Ukraine Today" (https://www.visitukraine.today/).
 
Alle buitenlanders moeten bij binnenkomst bewijs overleggen van een Oekraïense of een zorgverzekeraar in Oekraïne die COVID-19 dekt. Daarnaast moet voor personen van 12 jaar en ouder een negatief resultaat van een PCR-test of snelle antigeentest, in elk geval niet ouder dan 72 uur, of een bewijs van vaccinatie met een door de WHO goedgekeurd vaccin worden overlegd. Het digitale COVID-certificaat van de EU wordt erkend als bewijs. Certificaten van herstel van COVID-19 of van de aanwezigheid van antistoffen zijn niet voldoende. Mensen die niet zijn ingeënt, zijn verplicht om de "Wdoma"-app te installeren voordat ze het land binnenkomen en om gedurende tien dagen 72 uur na binnenkomst in zelfisolatie te gaan. Zelfisolatie is niet nodig als binnen 72 uur na binnenkomst een negatieve PCR-test of snelle antigeentest wordt aangeboden. Zelfisolatie is ook niet van toepassing als Oekraïne binnen 48 uur na binnenkomst in het land wordt verlaten en dit wordt bewezen door documenten (bijvoorbeeld transit).
De bovenstaande regels zijn ook van toepassing op reizen vanuit de niet-Oekraïense gecontroleerde gebieden van Donetsk en Luhansk en van het Krim-schiereiland naar het door de regering gecontroleerde gebied van Oekraïne.
 
Niet-gevaccineerde mensen die uit de Russische Federatie of India komen, zijn onderworpen aan een verplichte 14-daagse zelfisolatie met behulp van de "Wdoma"-app. De duur kan niet door middel van testen worden verkort of geannuleerd.
 
Kinderen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld van de verplichting om zich te testen of een vaccinatiebewijs te overleggen en kinderen en adolescenten tot 18 jaar zijn vrijgesteld van zelfisolatie. Details zijn te vinden op de officiële (ook in het Duits) website "Visit Ukraine Today". https://www.visitukraine.today/

Transit
Een aantal EU-lidstaten heeft inreisbeperkingen voor mensen die uit Oekraïne komen. Reizigers op doorreis zijn vrijgesteld van het overleggen van het testresultaat of het vaccinatiebewijs en de verplichte ziektekostenverzekering, op voorwaarde dat ze tijdens de transfer de transitzone van de luchthaven niet verlaten. In dit geval is er geen toegang, maar moet rekening worden gehouden met de toelatingsvoorwaarden van het land van eindbestemming.
Voor degenen die over land reizen, zijn echter de bepalingen onder Inreis van toepassing.