Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Nederland

Update: 18.01.22
De toegangsregels veranderen regelmatig met de pandemische situatie. Lees ook meer over de huidige toegangsregelingen op de website van de Nederlandse overheid (https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/visiting-the-netherlands-from-abroad/checklist-entry# _blank) .

Nederland maakt onderscheid tussen "veilige landen", "gebieden met een hoog risico", "gebieden met een zeer hoog risico zonder virusvariant" en "gebieden met een zeer hoog risico met een virusvariant". Daarnaast zijn de respectievelijke toelatingseisen gebaseerd op een kleurenschema (groen, geel, oranje en rood). Bij het betreden van een risicogebied is een bewijs van vaccinatie, herstel of test vereist. Bij het betreden van een "zeer risicogebied" (met en zonder virusvariant) is sinds 22 december 2021 een aanvullende test vereist voor degenen die hersteld zijn en vanaf 12 jaar zijn ingeënt (PCR niet ouder dan 48 uur, antigeen niet ouder dan 24 uur). De Nederlandse overheid publiceert nadere informatie.


Daarnaast geldt vanaf 12 jaar bij binnenkomst uit een zeer risicogebied (met en zonder virusvariant) in het algemeen een quarantaineverplichting van tien dagen (geen uitzonderingen voor gevaccineerd en herstellend; gratis testen mogelijk na vijf dagen) . De Nederlandse overheid publiceert nadere informatie over de quarantaineplicht.
 
Voor reizigers van buiten de EU geldt doorgaans een inreisverbod. Er zijn uitzonderingen https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/visiting-the-netherlands-from-abroad/exemptions-to-the-entry-ban/eu-entry-ban-exemption-categories . Sinds 22 december 2021 is een aanvullende test (PCR niet ouder dan 48 uur, antigeen niet ouder dan 24 uur) vereist voor degenen die zijn ingeënt en degenen die hersteld zijn bij binnenkomst in het land.

 
 
Alle vliegreizigers, ongeacht de indeling van de regio van herkomst, moeten ook een gezondheidsformulier overleggen (https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/documents/publications/2020/07/07/information (voor- passanten- vliegen-van-en-nederland) en neem het mee.

Transit

Transit reizen is mogelijk. Voor pure doorreis door Nederland - verblijf korter dan 12 uur - is geen negatieve PCR-test vereist. Voor transitreizigers op Nederlandse luchthavens gelden echter andere regels, afhankelijk van de plaats van vertrek en transit. De Nederlandse overheid publiceert de relevante regelgeving in de Engelstalige informatie in de rubriek "Regels bij het overstappen van vliegtuig".

Boek jouw vakantie in Nederland.