Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Marokko

Update: 26.10.21

Het luchtruim naar Marokko is nog steeds fundamenteel gesloten en het veerbootverkeer wordt stopgezet.
De grensovergangen in Ceuta en Melilla en de landgrens met Algerije en Mauritanië zijn gesloten.
 
Reisverbindingen van en naar Marokko zijn in beperkte mate mogelijk met speciale vluchten en veerboten, waarbij alleen veerverbindingen worden aangeboden tussen Marokko en Frankrijk of Italië. Het veerverkeer voor reizigers tussen Marokko en Spanje is opgeschort. Rechtstreekse vluchten van en naar Duitsland, Nederland zijn opgeschort Zie ook Nieuws - Rechtstreekse vluchten stopgezet.
 
Met ingang van 20 oktober 2021 hebben de Marokkaanse autoriteiten Duitsland en Nederland op de zogenaamde lijst B gezet https://www.onda.ma/en/I-am-passenger/Traveller-Guide/Coronavirus-Passenger-information Marokko in te voeren. De lijst wordt om de twee weken bijgewerkt door het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken https://www.diplomatie.ma/en.
 
Ook volledig gevaccineerde reizigers uit Duitsland en Nederland hebben nu een PCR-test met QR-code nodig, waarbij het monster niet meer dan 48 uur voor het instappen mag worden afgenomen. Het testresultaat moet in het Arabisch, Frans of Engels worden gepresenteerd. Een PCR-test is ook vereist voor degenen die zijn hersteld.
 
Passagiers uit een land op lijst B die via een land op lijst A reizen en daar minimaal 10 dagen hebben verbleven, worden behandeld als passagiers op lijst A.
 
Voor onvolledige of niet-gevaccineerde personen geldt een quarantaineverplichting van 10 dagen.
 
Meer gedetailleerde voorwaarden voor de landen op lijst B vindt u hier.
 
Voor volledig gevaccineerde passagiers:

 • U moet een certificaat overleggen waaruit blijkt dat u volledig bent ingeënt met een van de onderstaande vaccins. Het moet twee weken geleden zijn sinds de tweede dosis van het vaccin of de vaccinatie met een enkele dosis;
 • Door Marokko geaccepteerde vaccins: AstraZeneca, Sinopharm, Sputnik, Pfizer / BioNTech, Janssen (Johnson & Johnson), Covishield (Serum Institute of India), Moderna, Sinovac; en
 • U moet minder dan 48 uur voor het instappen een negatieve PCR-test laten uitvoeren.
 
Voor onvolledig gevaccineerde of niet-gevaccineerde passagiers / buitenlandse passagiers:
 • U moet minder dan 48 uur voor het instappen een negatieve PCR-test laten uitvoeren;
 • U dient een volledig ingevulde en ondertekende Fiche Sanitaire verklaring;
 • Voor een verblijf in quarantaine van 10 dagen in een van de door de lokale autoriteiten aangewezen hotels dient u een betalingsbewijs te overleggen, waarbij op de 9e dag een PCR-controletest wordt uitgevoerd;
 • Marokkaanse passagiers, hun familieleden en buitenlanders die in Marokko wonen:
 • U moet minder dan 48 uur voor het instappen een negatieve PCR-test laten uitvoeren;
 • Om 5 dagen in isolatie naar huis te gaan, moet u een volledig ingevulde en ondertekende verklaring overleggen. Doe dan op dag 5 een PCR-test (of antigeentest).
 • Het certificaat van het vaccin of de PCR-test moet worden opgenomen in de digitale corona-app;
 • Houders van een buitenlandse vaccinatiekaart hebben in Marokko dezelfde voordelen als Marokkaanse burgers bij het gebruik van de vaccinatiekaart.
 • Kinderen onder de 11 jaar zijn vrijgesteld van de PCR-test, ongeacht uit welk land ze komen.
 • Buitenlandse passagiers die in een van de aangewezen hotels in quarantaine moeten, moeten de kosten voor de shuttle tussen de luchthaven en het hotel zelf dragen.
 
Met ingang van 21 oktober 2021 geldt in Marokko een verregaande verplichting om op bijna alle terreinen van het openbare leven een geldig vaccinatiebewijs bij zich te hebben. Een geldig certificaat vereist ontvangst van de boostervaccinatie ("3e dosis"). Tot nu toe is er niets bekend over wijzigingen in het inreisregime of mogelijke vrijstellingen voor toeristen, zie ook beperkingen in het land.
 
Bij binnenkomst moet een zogenaamde "Fiche Sanitaire" worden ingevuld en ondertekend. Het kan elektronisch worden ingevuld en vervolgens worden uitgeprint.
 
Transit
Verbindingen met nationaal / openbaar vervoer (vlucht-, trein-, bus- en taxi-aanbiedingen) zijn beperkt beschikbaar. Toegang tot de luchthavens in alle steden is nog steeds mogelijk.

Boek jouw vakantie naar Marokko.