Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Malta

Update: 14.01.22

Alle personen die Malta binnenkomen, moeten zich digitaal registreren voordat ze de EU binnenkomen met behulp van het EU Digital Passenger Locator Form (EU-dPLF): app.euplf.eu.

Risicolanden worden door Malta ingedeeld in twee categorieën en ofwel in de zogenaamde "rode lijst" of in de zogenaamde "donkerrode lijst": deputyprimeminister.gov.mt/en/health-promotion/covid- 19/Pagina's /travel.aspx. Personen die 14 dagen voor binnenkomst alleen in landen op de "rode lijst" zijn geweest of in landen die niet op een van de twee lijsten staan, mogen Malta binnenkomen. Toegang vanuit een land op de "donkerrode lijst" is alleen mogelijk in uitzonderlijke gevallen en onder strikte voorwaarden en vereist voorafgaande toestemming van de Maltese autoriteiten.
Alle reizigers ouder dan 12 jaar, met uitzondering van degenen die kunnen aantonen dat ze om gezondheidsredenen niet kunnen worden ingeënt, moeten aantonen dat ze volledig zijn ingeënt tegen COVID-19 met een door de EMA goedgekeurd vaccin om quarantainevereisten te vermijden bij het binnenkomen van Malta. Volledige vaccinatiebescherming moet gedurende ten minste 14 dagen aanwezig zijn geweest. Kruisvaccinaties waarbij de eerste en tweede vaccinatie zijn uitgevoerd met een door de EMA erkend vector- of mRNA-vaccin worden herkend. Mensen die alleen de eerste van twee vereiste doses vaccin hebben gekregen, kunnen Malta binnenkomen, op voorwaarde dat ze ook bewijs hebben dat ze in de afgelopen zes maanden zijn hersteld van een COVID-19-infectie. De digitale COVID-certificaten van de EU worden geaccepteerd als bewijs van herstel en herstel: ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/ eu-digital -covid-certificaat_de (zowel op papier als opgeslagen in een app), evenals de Rijksvaccinatiebewijzen van sommige landen De Rijksvaccinatiebewijzen/paspoorten van landen die niet op de lijst staan ​​worden niet erkend, dus ook niet de in Duitsland gebruikte gele vaccinatiekaart. De lijst is hier te vinden: https://deputyprimeminister.gov.mt/en/health-promotion/covid-19/Pages/travel.aspx.

Kinderen van 5 t/m 11 jaar mogen ongevaccineerd het land in, mits ze worden vergezeld door volledig gevaccineerde ouders of wettelijke voogden en ze een negatieve PCR-test kunnen laten zien die niet ouder is dan 72 uur bij aankomst. Alleen nasofaryngeale PCR-tests worden geaccepteerd (uitstrijkje moet door de neus zijn genomen). Orofaryngeale PCR-testen (uitstrijkje) worden niet geaccepteerd. Kinderen onder de vijf jaar hebben geen test of vaccinatiebewijs nodig.

Reizigers die niet over de nodige vaccinatiebescherming of vaccinatiebewijs beschikken, moeten op eigen kosten een PCR-test laten uitvoeren op de luchthaven (120 euro) en naar een aangewezen quarantainehotel gaan (100 euro/nacht). Personen die kunnen aantonen dat ze in Malta wonen, kunnen een aanvraag indienen om de noodzakelijke quarantaine door te brengen in een andere accommodatie dan het quarantainehotel. Het is alleen mogelijk om Malta weer te verlaten als de uitslag van een nieuwe COVID-19-test negatief is nadat de quarantaineperiode van 14 dagen is verstreken.

Bij aankomst op de luchthaven moeten alle reizigers ook mond- en neusbescherming of gezichtsbescherming (vizier) dragen.
Het niet naleven van de quarantaine kan resulteren in een boete van 3.000 euro.
De luchthaven van Malta is open voor regulier vliegverkeer.

Boek jouw vakantie naar Malta.