Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Kroatië

Update: 06.10.21

Sinds 1 juli 2021 kunnen reizigers uit de EU/EER en het Schengengebied naar Kroatië reizen zonder inentingsbewijs, herstelbevestiging of test als ze in het bezit zijn van een digitaal EU COVID-certificaat.
Kinderen onder de twaalf jaar die reizen met een ouder/wettelijke voogd zijn ook vrijgesteld van het indienen van een negatief testresultaat of zelfisolatie als de ouder/wettelijke voogd een geldig digitaal EU COVID-certificaat of een negatieve PCR of een snelle antigeentest kan of een certificaat van vaccinatie of herstel hebben.
Voor binnenkomst vanuit landen van de EU / EER of het Schengengebied zonder een digitaal COVID-certificaat van de EU, is binnenkomst in Kroatië met beperkingen toegestaan. Gedetailleerde informatie hierover is verkrijgbaar bij het Kroatische ministerie van Binnenlandse Zaken (https://mup.gov.hr/uzg-covid/deutsch/286213).
Bij binnenkomst worden de contactgegevens van de reizigers geregistreerd voor de duur van hun verblijf in Kroatië. Om lange wachttijden bij het oversteken van de grens te voorkomen, raadt het Kroatische ministerie van Binnenlandse Zaken aan om vooraf online de contactgegevens en woonplaatsgegevens in te voeren (https://entercroatia.mup.hr/).
De huidige test- en quarantainevoorschriften worden ook in het Duits gepubliceerd door het Kroatische ministerie van Binnenlandse Zaken (https://mup.gov.hr/uzg-covid/deutsch/286213). Overtredingen van de test- en quarantainevereisten worden bestraft met een hoge boete. Doorvoer door Kroatië is toegestaan, mits de doorreis door de aangrenzende transitlanden en binnenkomst in het land van bestemming is verzekerd. Als de doorvoer binnen 12 uur plaatsvindt, zijn er geen test- of quarantainevereisten. Sommige landen hebben Kroatië aangemerkt als risicogebied, waardoor doorreis door bijvoorbeeld Oostenrijk alleen zonder tussenstop is toegestaan.

Boek jouw vakantie naar Kroatië.