Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Kenia

Update: 07.01.22

Voor reizigers vanaf 5 jaar om Kenia binnen te komen, is een negatieve PCR-test vereist, die niet meer dan 72 uur voor vertrek is uitgevoerd. Bovendien moet iedereen die ouder is dan 18 jaar een bewijs van volledige vaccinatiebescherming overleggen, dat kan worden ingelezen via QR-code of, net als de PCR-test, moet worden geüpload naar de certificeringswebsite van "Global Haven". Verwacht mag worden dat bij binnenkomst willekeurig aanvullende snelle antigeentesten zullen worden uitgevoerd. Als deze en een eventuele volgende PCR-test positief uitvallen, is quarantaine in bepaalde hotels voor toeristen of zelfisolatie thuis voor terugkerende mensen die in Kenia wonen de bedoeling. Officiële informatie die tot op heden door de Keniaanse autoriteiten is gepubliceerd, voorziet niet in de erkenning van gezondheidsdossiers in plaats van vaccinatiecertificaten voor binnenkomst / vertrek.
Na binnenkomst volgt een quarantaine van 14 dagen. Dit geldt niet voor personen die hun gewone verblijfplaats hebben in de staten die op de Keniaanse negatieve lijst staan. Duitsland staat momenteel op deze negatieve lijst (zie https://www.kcaa.or.ke/quarantine-exempted-states).

Een quarantaine voor reizigers die verblijven in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Nederland en Zwitserland is daarom momenteel niet gepland. Mensen met een lichaamstemperatuur van meer dan 37,5 graden Celsius bij binnenkomst, of die symptomen hebben die lijken op COVID-19 of die op de twee rijen stoelen voor of achter zo iemand in het vliegtuig hebben gezeten, moeten in een 14- dag quarantaine. Degenen die binnenkomen uit landen die onderworpen zijn aan een quarantaineverplichting, moeten de volgende instructies opvolgen: https://www.kcaa.or.ke/covid-19/quarantine-exempted-states.

Transit
Voor het transitverblijf voor reizigers vanaf 5 jaar is een negatieve PCR-test vereist, die uiterlijk 72 uur voor vertrek is uitgevoerd evenals een bewijs van volledige vaccinatiebescherming, dat leesbaar moet zijn via een QR-code.  
De grensovergangen zijn open. Bij het verlaten van het land moeten alle reizigers ouder dan 18 jaar een bewijs van volledige vaccinatiebescherming overleggen en moet worden voldaan aan alle inreis- en quarantainevoorschriften van het land van bestemming. Het schrijft geen negatieve PCR-test voor bij het verlaten van Kenia.

Boek jouw vakantie naar Kenia.