Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Italië

Update: 02.02.22
Toegang moet worden geregistreerd met behulp van een online formulier https://app.euplf.eu/#/. Alleen in gevallen waar online registratie om technische redenen niet mogelijk is, de aangifte van binnenkomst (in het Italiaans https://www.esteri.it/mae/resource/doc/2021/04/modulo_rientro_sintetico_25_aprile.pdf) (de Engelse versie https:/ /www.esteri.it/mae/resource/doc/2021/03/modulo_rientro_sintetico_05_marzo_2021_eng_compilabile.pdf dient alleen als vertaalhulpmiddel) op papier.

Reizigers die in de 14 dagen voor binnenkomst alleen in landen van de Europese Unie en dus ook in Duitsland en in IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland hebben verbleven, moeten een volledige vaccinatie hebben voltooid gedurende ten minste 14 dagen met een van de door de EMA goedgekeurde vaccin of bewijs van herstel van COVID-19 niet ouder dan zes maanden of een negatief testresultaat hebben (PCR-test niet ouder dan 72 uur of antigeentest niet ouder dan 48 uur). Vanaf 1 februari 2022 geldt het eerder vereiste bewijs van een extra negatieve testuitslag voor gevaccineerde en herstelde mensen niet meer.
 
LET OP: Afwijkende geldigheid van het EU-COVID vaccinatiebewijs
Met ingang van 1 februari 2022 wordt de geldigheid van het EU COVID-19-certificaat in Italië teruggebracht van negen naar zes maanden. Deze regeling geldt ook voor toeristen. De zogenaamde Super Green Pass (2G proof, zie hierboven), die verplicht is voor toegang tot de meeste diensten en infrastructuur in Italië voor personen ouder dan 12 jaar, mag met ingang van 1 februari 2022 niet ouder zijn dan zes maanden. Vanaf 1 februari 2022 is het EU COVID-certificaat negen maanden geldig voor alleen toegang. Het EU-COVID-19-certificaat als gevolg van herstel is zes maanden geldig in Italië - ongeacht een andere geldigheid in het land van afgifte.
Elk document in digitaal of papieren formaat (inclusief de gele vaccinatiekaart) in het Italiaans, Engels, Frans of Spaans uitgegeven in een EU- of Schengen-lidstaat is gelijk aan het Italiaanse digitale COVID-certificaat.
Reizigers die geen bewijs hebben van een volledige vaccinatie- of herstelstatus zijn ook verplicht om zich te laten testen op COVID-19 voordat ze Italië binnenkomen (PCR-test, niet ouder dan 48 uur, of antigeentest, niet ouder dan 24 uur, kinderen onder de leeftijd van zes zijn vrijgesteld), daarna vijf dagen in zelfquarantaine, informeer de lokale gezondheidsautoriteit en laat na het einde van de quarantaine opnieuw een moleculaire of antigeentest uitvoeren.
 
Kinderen onder de zes jaar zijn vrijgesteld van de verplichting om bij binnenkomst een negatieve Covid-19-test te tonen. Minderjarigen zijn over het algemeen vrijgesteld van quarantaine als ze reizen met een ouder die niet in quarantaine is op basis van een vaccinatiebewijs of gezondheidscertificaat. De bewijsplicht van een negatieve coronatest voor kinderen van zes jaar en ouder blijft onaangetast.


Grensoverschrijdende pendelaars om professionele redenen, pendelaars, schoolkinderen, studenten en reizigers om dringende gezondheidsredenen voor een verblijf van maximaal 120 uur moeten het bewijs overleggen dat ze de test hebben gedaan die vereist is om Italië binnen te komen en dat deze negatief was, maar zijn vrijgesteld van de quarantaineverplichting vrijgesteld. Het ministerie van Volksgezondheid geeft informatie over verdere uitzonderingen https://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioContenutiNuovoCoronavirus.jsp?lingua=italiano&id=5412&area=nuovoCoronavirus&menu=vuoto&tab=7.


Toegangsbeperkingen blijven van toepassing op binnenkomst uit derde landen. Personen die in deze landen wonen, mogen Italië alleen binnenkomen om bewezen professionele of gezondheidsredenen, voor studiedoeleinden, evenals om redenen van absolute urgentie of om terug te keren naar hun woon- of verblijfplaats (de terugkeer naar Italië moet echter permanent zijn: Na de retour mag niet "heen en weer worden gereisd" tussen verschillende appartementen in derde landen).
Het Crisiscentrum van het Italiaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een online toegangsportaal https://infocovid.viaggiaresicuri.it/index_en.html in het Engels om de huidige toelatingseisen te bepalen op basis van de plaats van vertrek, eerdere verblijven, burgerschap van een EU of Schengenstaat en eventuele Italiaanse verblijfsvergunningen.


Transit
Het is mogelijk om met je eigen auto tot 36 uur door Italië te reizen vanuit de EU/Schengenstaten zonder beperkingen en zonder de verplichting om te isoleren en te testen, rekening houdend met de COVID-19-beschermende maatregelen (zie het hoofdstuk over hygiëneregels) . Voor transitoritten, bijv. met de bus of trein, moeten de voorwaarden die onder Inreis zijn uiteengezet in acht worden genomen. Bij het doorreizen of verder reizen door Oostenrijk en Zwitserland moeten de transitregels van deze landen in acht worden genomen.


Boek jouw vakantie naar Italië.