Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Hongarije

Update: 19.01.22

Toegang over land is onbeperkt vanuit alle Schengenlanden en mogelijk zonder de verplichting om te testen of in quarantaine te gaan.
 
Bewijs van een digitaal COVID-certificaat van de EU (https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_de)  
 is vereist voor binnenkomst per vliegtuig en vanuit landen buiten het Schengengebied. Hongaarse burgers zijn hiervan uitgesloten. Personen die recht hebben op duurzaam verblijf in Hongarije en hun gezinsleden en personen die een verblijfsvergunning voor Hongarije hebben die langer dan 90 dagen geldig is. Zakenreizigers, mensen die bij het oversteken van de grens kunnen aantonen dat ze binnen zes maanden voor het overschrijden van de grens al COVID-19 hebben opgelopen, evenals houders van diplomatieke en dienstpaspoorten.
 
Personen met een verklaring van de negatieve uitslag van een PCR-test in het Engels of Hongaars, die niet ouder is dan 72 uur, kunnen vanuit Duitsland ook per vliegtuig naar Hongarije reizen.
 
Onbeperkte toegang is nog steeds mogelijk voor mensen met een vaccinatiebewijs uit de volgende landen waarmee Hongarije bilaterale overeenkomsten heeft gesloten voor de wederzijdse erkenning van vaccinatiecertificaten: Albanië, Bahrein, Georgië, Kazachstan, Kroatië, San Marino, Marokko, Moldavië, Mongolië, Montenegro , Noord-Macedonië, Roemenië, Servië, Turkije, Oekraïne, Oezbekistan en Cyprus. Vaccinatiebewijzen uit andere landen worden niet geaccepteerd voor toegang.
 
Transit
Doorreis door Hongarije vanuit een Schengenstaat is onbeperkt mogelijk. Doorvoer vanuit een land dat geen Schengenstaat is, is nog alleen mogelijk voor mensen zonder digitaal COVID-certificaat van de EU (https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_de) op de daarvoor aangegeven corridorroutes.