Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Griekenland

Update: 12.01.22
Toegang tot Griekenland over zee, door de lucht en over land is alleen mogelijk voor alle personen vanaf vijf jaar, ongeacht hun vaccinatie- of herstelstatus, met een digitaal of schriftelijk certificaat van een negatieve PCR-test (monstername is niet langer dan 72 uur geleden toegestaan ) of een snelle test (niet ouder dan 24 uur) van een erkend testlaboratorium in het land van vertrek in het Duits, Engels, Frans, Grieks, Italiaans, Spaans of Russisch. De volledige naam op het certificaat moet overeenkomen met de naam op het identificatiedocument. Desondanks zal in individuele gevallen bij aankomst een gratis COVID-19-sneltest worden uitgevoerd, die verplicht is.

Onder andere niet-gevaccineerde of herstelde immigranten. Vanuit Bulgarije, Albanië, Noord-Macedonië en Turkije (ongeacht nationaliteit) is een antigeen- of PCR-test verplicht bij binnenkomst. 

Reizigers (ongeacht nationaliteit), ook uit de lidstaten van de Europese Unie en het Schengengebied en buurlanden van Griekenland, die aan de genoemde voorwaarden voldoen en per vliegtuig via de internationale luchthavens, de zeehavens Igoumenitsa, Corfu en Patras of door land via de grensposten Evzoni, Doirani en Niki (Noord-Macedonië), Nymphaea (Nymfaia), Ormeni, Exochi en Promachonas (Bulgarije), Kastanies en Kipoi (Turkije) met beperkingen (zie hieronder) evenals Kristallopigi, Kakavia, Mavromati en Mertziani (Albanië) vrijgesteld van de vereiste van quarantaine. De Griekse overheid (https://travel.gov.gr/#/) geeft informatie over speciale voorschriften voor reizigers uit andere landen die hier niet worden vermeld.

Als het testresultaat positief is, wordt een quarantaine van maximaal tien dagen op een geschikte locatie bepaald door de verantwoordelijke autoriteiten bevolen. Het toewijzen van de whereabouts kan lang duren. Reizigers kunnen in de regel de quarantainelocatie niet zelf bepalen, tenzij ze een 4- of 5-sterrenhotel hebben geboekt dat de service van quarantainekamers kan garanderen zoals voorgeschreven door de Griekse civiele beschermingsautoriteiten. De Duitse diplomatieke missies in het buitenland hebben geen invloed op deze procedure. Vragen en klachten kunnen rechtstreeks worden gericht aan de Griekse Autoriteit voor Civiele Bescherming, telefonisch op 0030-213-1510-100 / 171/172/186/196 of per e-mail.

Online registratie is ook van toepassing op alle inzendingen over zee, door de lucht en over land. Voordat ze naar Griekenland reizen, moeten reizigers een online formulier ("Passenger Locator Form", PLF) https://travel.gov.gr/#/ invullen. Elke reiziger, inclusief kinderen, moet worden vermeld in het PLF. Volgens de Griekse autoriteiten moeten gezinsleden een gezamenlijk PLF invullen en daarin volwassenen en kinderen vermelden. Na aanmelding ontvangen reizigers een bevestiging met een QR-code, die uiterlijk op de dag van binnenkomst automatisch per e-mail wordt verzonden.

De QR-code moet worden getoond bij het inchecken / instappen. Als bij binnenkomst geen code kan worden getoond, is een boete van 500 euro mogelijk. Eventuele technische problemen die zich kunnen voordoen bij de registratie met behulp van het "Passenger Locator Form" kunnen alleen rechtstreeks bij de Griekse autoriteiten worden gemeld. Er is een servicenummer ingeschakeld 0030 215 5605151 (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur). De Duitse diplomatieke missies in Griekenland hebben geen invloed op het registratieproces. Toegang aan de grensovergang Mertziani (Albanië) is alleen mogelijk van 08.00 uur tot 20.00 uur. Bij het binnenkomen of verlaten van Duitsland over land moeten de inreisvoorschriften van de transitlanden in acht worden genomen.

Transit
Binnenkomst vanuit Turkije over land naar Griekenland is over het algemeen mogelijk via de grensovergangen Kastanies en Kipoi, maar is beperkt tot maximaal 1.500 personen per week.