Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Frankrijk (en overzeese gebieden en Frans Polynesië)

Update: 09.12.21

I. Voor mensen die volledig zijn ingeënt tegen COVID-19 geldt het volgende:
Volledig gevaccineerde personen kunnen Frankrijk binnenkomen ongeacht de Franse classificatie van het land van herkomst in de categorie "groen", "rood" of "oranje" zonder quarantaine of speciale reisreden. Een negatieve PCR- of antigeentest, die niet ouder mag zijn dan 48 uur, is vereist, behalve bij binnenkomst vanuit een lidstaat van de Europese Unie, Andorra, IJsland, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Vaticaanstad of Zwitserland. Mensen die een EMA-goedgekeurd vaccin hebben gekregen, worden ook als volledig gevaccineerd beschouwd.

  • 7 dagen na de tweede vaccinatie met een vaccin waarvoor twee doses nodig zijn (Pfizer, Moderna, AstraZeneca (Vaxevira en Covishield);
  • 4 weken na vaccinatie met een vaccin waarvoor slechts één dosis nodig is (Johnson & Johnson);
  • 7 dagen na vaccinatie voor ontvangers van het COVID-19-gen (eenmalige dosis vereist).
Voor volledig gevaccineerde volwassenen die aankomen uit landen in de nieuwe categorie "scharlaken", gelden dezelfde regels als voor niet-gevaccineerde personen (zie de sectie hieronder).
Voor minderjarige kinderen - ongeacht of zij gevaccineerd zijn of niet - gelden wat quarantaine en reden van reizen betreft dezelfde richtsnoeren als voor de gevaccineerde volwassenen die hen vergezellen. Voor niet-gevaccineerde kinderen zal echter meestal een test worden geëist vanaf de leeftijd van 12 jaar.


II Voor mensen die niet volledig zijn ingeënt (zie hierboven) of hun vaccinatiestatus niet kunnen aantonen, geldt het volgende: 
Voor landen die door de Franse regering als "groen" zijn geclassificeerd:

https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus/deplacements:
Toegang vanuit Duitsland en uit alle EU-lidstaten, evenals Andorra, IJsland, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Zwitserland en Vaticaanstad, evenals Albanië, Australië, Bahrein, Bosnië en Herzegovina, Brunei, Hong Kong, Israël, Japan , Jordanië, Canada, de Comoren, Korea, Kosovo, Libanon, Montenegro, Nieuw-Zeeland, Noord-Macedonië, Saoedi-Arabië, Servië, Singapore, Taiwan, Oekraïne, Vanuatu en de Verenigde Staten van Amerika en het verlaten van Frankrijk is er mogelijk vanaf een pandemiepunt zicht zonder een specifieke reden om te reizen. Reizigers uit de volgende landen ouder dan 12 jaar moeten een negatieve PCR-test of antigeentest tonen die niet meer dan 24 uur voor het begin van de reis is uitgevoerd: Duitsland, België, Bulgarije, Estland, Griekenland, Ierland, Letland, Litouwen, Kroatië , Nederland, Oostenrijk, Roemenië, Slovenië, Slowakije; Tsjechië en Hongarije. Voor alle andere landen kan de test tot 48 uur geleden zijn uitgevoerd. Bewijs van herstel van COVID-19 ten minste 11 dagen, maar niet meer dan zes maanden geleden, is gelijkwaardig.

Inreis uit Duitsland en alle EU-lidstaten, alsmede Andorra, IJsland, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Zwitserland en Vaticaanstad, alsmede Albanië, Australië, Bahrein, Bosnië en Herzegovina, Brunei, Hong-Kong, Israël, Japan, Jordanië, Canada, Comoren, Korea, Kosovo, Libanon, Montenegro, Nieuw-Zeeland, Noord-Macedonië, Saudi-Arabië, Servië, Singapore, Taiwan, Oekraïne, Vanuatu en de Verenigde Staten van Amerika, en vertrek vanuit Frankrijk naar deze landen is onder pandemische omstandigheden mogelijk zonder specifieke reisreden, hoewel Frankrijk tot eind oktober 2021 zijn interne EU-grenzen blijft controleren. Personen van 12 jaar en ouder die uit deze landen komen, moeten een negatieve PCR-test of antigeentest kunnen voorleggen die niet meer dan 72 uur voor de reis is afgenomen. Bij binnenkomst uit Griekenland, Malta, Nederland, Portugal, Spanje en Cyprus moet de test binnen 24 uur voor vertrek zijn uitgevoerd. Een gelijkwaardig bewijs is een bewijs van herstel van COVID-19 ten minste 11 dagen maar niet meer dan 6 maanden geleden.
 
Personen die het land binnenkomen, moeten ook een verklaring overleggen dat zij vrij zijn van symptomen: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage. Reizigers kunnen hun vaccinatie-, test- of herstelstatus op papier of digitaal aantonen, bv. via een vermelding in de Franse app "TousAntiCovid": https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus/tousanticovid of ook een Duitse app ("CovPass" of "Corona-Warn-App"). Alle digitale bewijzen die door andere staten zijn afgegeven overeenkomstig de EU-voorschriften: https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_de zijn compatibel en kunnen voor toelating worden gebruikt.
 
Vrijstellingen van de testverplichting gelden voor binnenkomsten over land die minder dan 24 uur duren en binnen een straal van minder dan 30 km van de woonplaats, voor reizen om zakelijke redenen waarvan de urgentie of de frequentie dergelijke tests niet toelaten, en voor reizen voor zakelijke doeleinden van personen die beroepsvervoer over de weg verrichten. Reizigers moeten het bestaan van een vrijstelling met passende documenten aantonen.
 
Voor landen die door de Franse regering als "oranje" zijn geclassificeerd:
https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus/deplacements:
Alle landen die door de Franse regering niet zijn geclassificeerd als "groen", "rood" of "scharlaken" - zie hieronder - worden als "oranje" beschouwd. Een negatieve PCR- of antigeentest is niet eerder dan 48 uur voor vertrek vereist (voor Britse reizigers voor PCR- of antigeentesten niet meer dan 24 uur voor vertrek). Kinderen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld van het afleggen van een toets. Bovendien moeten reizigers uit deze landen een dwingende persoonlijke of familiale, dringende gezondheids- of professionele reden aangeven die niet kan worden uitgesteld https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage en door middel van geschikte documenten aan een transportbedrijf, eventueel voor vertrek, gecombineerd met een zelfverbintenis tot zeven dagen quarantaine en het dulden van verdere testen na binnenkomst of het einde van de quarantaine.
 
Voor landen die door de Franse regering als "rood" zijn geclassificeerd:
https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus/deplacements:
Toegang vereist een bewezen dringende reden voor de reis en een negatieve PCR- of antigeentest die niet meer dan 48 uur voor vertrek is afgenomen. Kinderen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld van het overleggen van een test. Reizigers moeten er ook mee instemmen om bij binnenkomst in Frankrijk een antigeentest te laten uitvoeren. Na binnenkomst geldt voor niet-ingeënte personen een quarantaineverplichting van tien dagen op een vooraf aan te wijzen plaats, op straffe van een boete. Dit geldt niet voor luchtreizigers die uitsluitend in de internationale transitzone van een luchthaven verblijven.
 
Voor landen die door de Franse regering als "scharlaken" zijn geclassificeerd:
https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus/deplacements
Binnenkomst vereist een bewezen, dringende reden van reizen en een negatieve PCR-test die niet meer dan 48 uur voor vertrek is uitgevoerd of een negatieve antigeentest die niet meer dan 24 uur voor vertrek wordt uitgevoerd. Kinderen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld van het afleggen van een toets. Bij binnenkomst in Frankrijk wordt een nieuwe test uitgevoerd. Een quarantaine van tien dagen is dan verplicht. Daarnaast moeten reizigers een symptoomvrijverklaring overleggen, een verklaring van het uitvoeren van een coronatest en een bewijs waar de quarantaine kan worden uitgevoerd en gecontroleerd op naleving.
 
De af te leggen verklaringen worden gepubliceerd op de website van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken in het Frans: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage en in het Engels: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Certificate-of-international-travel
 
De instructies voor reizigers worden voortdurend bijgewerkt door het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken: https://www.diplomatie.gouv.fr/fr/conseils-aux-voyageurs/informations-pratiques/article/coronavirus-covid-19.
 
Voor toelating tot Corsica is een bewijs van vaccinatie nodig of een negatieve PCR- of antigeentest en een verklaring daaromtrent. Nadere informatie wordt verstrekt door de prefectuur van Corsica: https://www.prefectures-regions.gouv.fr/corse/Documents-publications/Salle-de-presse/Communique-de-presse/Covid-19-mesures-complementaires-en-Corse


Boek jouw vakantie naar Frankrijk.