Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Finland

Update: 30.12.21
De modaliteiten van binnenkomst in Finland zijn afhankelijk van het besmettingspercentage in het land van herkomst. Duitsland is momenteel een risicogebied. Binnenkomst in Finland vanuit Duitsland en de Schengenstaten is mogelijk met een van de volgende documenten:
- Bewijs van volledige vaccinatie of
- Bewijs van herstel met bewijs dat een eerste vaccinatiedosis is toegediend, of
- Digitaal EU COVID-certificaat dat aantoont dat de persoon in de afgelopen 6 maanden is hersteld.


Daarnaast moet een negatieve testuitslag worden ingediend, die niet ouder mag zijn dan 48 uur. PCR- en antigeentesten worden geaccepteerd.
Dit geldt tot en met 31 december 2021 voor mensen geboren in 2005 of eerder. Vanaf 1 januari 2022 voor mensen geboren in 2006 of eerder.
 
Bovenstaande eisen gelden niet voor onderstaande groepen personen, waarbij de Finse autoriteiten per geval nagaan of er een uitzondering is op de bewijsplicht. Zij behouden zich ook het recht voor om in individuele gevallen tests uit te voeren.


- Finse staatsburgers - Personen met een duurzaam verblijfsrecht in Finland
- Mensen die om een ​​essentiële reden naar Finland reizen (bijv. kinderen tot een bepaalde leeftijdsgrens, gezondheidswerkers, vervoerspersoneel, mensen die reizen voor dringende familieaangelegenheden)
De Finse grenswachten verstrekken gedetailleerde informatie over toegangsbeperkingen, verplichte tests en quarantaine: https://raja.fi/en/covid19-info en de Finse gezondheidsautoriteit THL: https://thl.fi/en/web/infectious-diseases-and-vaccinations/what-s-new/coronavirus-covid-19-latest-updates/travel-and-the-coronavirus-pandemic of https://www.finentry.fi/en/.


Transit
Er zijn enkele beperkingen op doorreis en verder reizen. De terugreis naar of door andere EU- en Schengenstaten is echter toegestaan ​​voor burgers van andere EU- en Schengenstaten en hun gezinsleden. Dit geldt ook voor mensen die een EU- of Schengenverblijfsvergunning hebben en in een andere EU- of Schengenstaat wonen.