Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Estland

Update: 21.07.21

Binnenkomst in Estland is over het algemeen mogelijk. Het Estse ministerie van Buitenlandse Zaken geeft informatie over toepasselijke vereisten, inclusief uitzonderingen voor gevaccineerde en herstellende mensen (https://vm.ee/en/coronavirus-2019-ncov).
 
Reizigers wordt gevraagd om uiterlijk 72 uur voor binnenkomst elektronisch een registratieformulier in te vullen. Bij binnenkomst uit EU/EFTA-landen waarvan de coëfficiënt hoger is dan 75 nieuwe infecties per 100.000 inwoners in een periode van twee weken, een tien- dagquarantaine-eis van toepassing.
 
Het Estse ministerie van Buitenlandse Zaken publiceert elke vrijdag de actuele lijst van landen met de bijbehorende COVID-19-coëfficiënten met geldigheid vanaf de volgende maandag. Reizigers uit genoemde landen kunnen als alternatief - om de quarantaine in te korten - reizen met een negatief PCR-testresultaat (max. 72 uur oud) of een negatief antigeentestresultaat (max. 48 uur oud). Daarna kunnen ze naar hun werk en naar de dokter en gaan ze winkelen met beperkte sociale contacten. Een tweede test moet op zijn vroegst na zeven dagen worden uitgevoerd. Als het resultaat van de PCR-test weer negatief is, kunnen reizigers ongehinderd hun dagelijkse leven voortzetten. De Estonian Health Board geeft informatie over testopties en gedragsaanbevelingen. (https://www.terviseamet.ee/en/covid19). 
 
De volgende groep mensen is vrijgesteld van test- of quarantainevereisten: Volledig gevaccineerde mensen (volledig gevaccineerd tegen COVID-19 in de laatste zes maanden met bewijs van WHO-vaccinatiecertificaat of medisch certificaat met informatie over onder andere het aantal vaccindoses toegediende en vaccinsamenstelling in het Engels, Ests of Russisch) en herstelde personen (aantoonbaar hersteld van COVID-19 in de afgelopen zes maanden met bewijs van een brief van de arts of de gezondheidsafdeling in het Engels, Ests of Russisch).
 
Reizigers op doorreis op weg naar hun thuisland mogen Estland doorkruisen zolang ze geen symptomen vertonen, maar overnachtingen moeten indien mogelijk worden vermeden. De grenzen met Rusland zijn weer open, grensoverschrijdingen moeten vooraf elektronisch worden gemeld bij de betreffende grensovergang via het grensportaal. De Estse grensautoriteiten voeren geen uitreiscontroles uit, maar adviseren reizigers om zich vertrouwd te maken met de inreisvereisten van het land van bestemming en de transitlanden.