Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Egypte

Update: 11.01.22

Voor toegang is een volledige vaccinatie of een negatieve COVID-19-test (PCR of antigeentest) vereist. De PCR-test mag aantoonbaar niet ouder zijn dan 72 uur, bij binnenkomst via Frankfurt Airport niet ouder dan 96 uur. De antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur. Het testresultaat moet in het Engels of Arabisch worden gepresenteerd en moet een QR-code op het testresultaat bevatten. Neem voor meer informatie contact op met de Egyptische autoriteiten. Als het testresultaat geen details bevat over de datum en tijd waarop het uitstrijkje is gemaakt, wordt de toegang geweigerd. Kinderen onder de twaalf jaar zijn vrijgesteld van de testplicht.
 
Voor toeristen die rechtstreeks in Hurghada, Sharm el Sheikh, Marsa Alam en Marsa Matrouh aankomen, bestaat de mogelijkheid om bij aankomst op de betreffende luchthavens tegen betaling de vereiste PCR-test te laten uitvoeren. Er geldt een verplichte quarantaine voor de wachttijd tot een negatief testresultaat beschikbaar is (bijvoorbeeld in de hotelkamer). Als de test positief is, worden quarantainemaatregelen genomen. De uitvoering van de quarantainemaatregelen is inconsistent. Vanwege de beperkte capaciteit kunnen er wachttijden zijn bij het testen op de luchthavens en bij het verstrekken van de testresultaten.
 
Als alternatief kan een bewijs van volledige vaccinatiestatus met een door de WHO goedgekeurd vaccin worden geleverd. Behalve het ohnson & Johnson-vaccin zijn altijd twee doses nodig. De Egyptische autoriteiten erkennen de vaccinatie van een herstelde persoon met slechts één vaccinatiedosis niet. Het vaccinatiebewijs moet voldoen aan de regels van het land van afgifte en een QR-code bevatten.
 
Bij binnenkomst vanuit Zuid-Afrika, Botswana, Mozambique, Namibië, Lesotho, Zimbabwe of Swaziland moet naast het dragen van een testcertificaat direct na binnenkomst een COVID-19-test worden uitgevoerd. Als de test positief is voor buitenlanders, wordt de toegang geweigerd.
 
Op luchthavens zijn verhoogde toegangscontroles en temperatuurmetingen te verwachten. Bij aankomst moet een gezondheidskaart worden ingevuld https://egypt.mfa.gov.ua/storage/app/sites/26/declaration-form.pdf. Soms is het nodig om de gezondheidskaart te tonen bij het inchecken in Duitsland.
 
 
Transit
De doorreis of doorvoer naar andere landen kan worden beperkt of gekoppeld aan een keuringsplicht voor vertrek. De regels voor het uitvoeren van deze tests kunnen strenger zijn dan het doelland voorschrijft.

Boek jouw vakantie naar Egypte.