Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Duitsland

Update: 28.12.21

Het volgende is van toepassing op binnenkomst (uit alle landen, inclusief gebieden met een hoog risico, behalve gebieden met virusvarianten):
- Alle eizigers, die met alle vervoermiddelen aankomen, vanaf twaalf jaar bij binnenkomst moeten een negatieve Covid-19-test (antigeen- of PCR-test), bewijs van vaccinatie of bewijs van herstel na een infectie kunnen tonen.

- Eisen aan het bewijs:
o Voor degenen die negatief testten: een negatief testresultaat met nucleïnezuuramplificatietechnologie (bijv. PCR, PoC-PCR) moet worden ingediend in het Duits, Engels, Frans, Italiaans of Spaans. Het onderzoek mag maximaal 48 uur voor binnenkomst (tijdstip van het uitstrijkje) plaatsvinden. Als alternatief wordt een negatief resultaat van een snelle antigeentest in het Duits, Engels, Frans, Italiaans of Spaans geaccepteerd. De toets voor een eerder verblijf in een risicogebied mag maximaal 48 uur voor binnenkomst plaatsvinden.

o Voor gevaccineerde mensen: bewijs van Covid-19-vaccinaties in het Duits, Engels, Frans, Italiaans of Spaans in digitale of papieren vorm (bijvoorbeeld gele WHO-vaccinatiepas). De vaccinatie moet zijn uitgevoerd met een van de vaccins die op de website van het Paul Ehrlich Instituut staan ​​vermeld. De laatste noodzakelijke vaccinatiedosis moet minimaal 14 dagen geleden zijn.

o Voor degenen die hersteld zijn: positief resultaat van de PCR-test die ten minste 28 dagen maar niet meer dan 6 maanden geleden was.
- Er is alleen een registratieplicht via de digitale reisregistratie https://www.einreiseanmeldung.de/#/ als je de afgelopen 10 dagen in een risicogebied verbleef. Geen registratie nodig voor andere landen zonder classificatie door de RKI.
- 10 dagen quarantaine bij binnenkomst uit risicogebieden. Bij het betreden van gebieden met een hoog risico kan "vrij testen" uit quarantaine worden beëindigd met een negatieve test die op zijn vroegst vijf dagen na binnenkomst wordt uitgevoerd. Voor herstelde en gevaccineerde personen die eerder in een risicogebied zijn verbleven, eindigt de quarantaine echter ook onmiddellijk als zij het herstelde attest of het vaccinatiebewijs overleggen. Voor kinderen jonger dan 6 jaar eindigt de quarantaine 5 dagen na binnenkomst (in plaats van 10 dagen), zelfs zonder bewijs.


Bij binnenkomst vanuit een virusvariantgebied geldt het volgende:
- Aanmeldingsplicht via de digitale reisregistratie https://www.einreiseanmeldung.de/#/ als u zich de afgelopen 10 dagen in een virusvariantgebied hebt bevonden.
- Indienen van een negatieve PCR-test. De PCR-test mag niet ouder zijn dan 48 uur vanaf het begin van de reis.
- Een bewijs van vaccinatie, een antigeentest of bewijs van herstel is hier niet voldoende.
- 14 dagen in quarantaine bij binnenkomst uit virusvariantgebieden en geen voortijdige beëindiging, tenzij een virusvariantgebied na binnenkomst en tijdens de 14-daagse segregatie is aangemerkt als risicogebied. Dan gelden de voorschriften voor risicogebieden. Dat betekent: gratis testen is mogelijk vanaf de vijfde dag of er is geen quarantaine voor gevaccineerde en herstellende mensen. Bovendien eindigt de inreisquarantaine als het getroffen gebied tijdens isolatie van alle lijsten wordt verwijderd.
 
- Sinds 30 januari 2021 geldt er een inreisverbod uit virusvariantgebieden naar Duitsland. Duitse staatsburgers, mensen die in Duitsland wonen of het recht hebben om in Duitsland te verblijven, zijn vrijgesteld van het inreisverbod.
- Transitreizigers: overboekingsprocessen worden nu beschouwd als binnenkomst en vallen daarom ook onder de reikwijdte van de verordening. Dit betekent dat transferpassagiers ook bewijs moeten overleggen in overeenstemming met artikel 5 CoronaEinreiseV.


Vereisten voor Covid-19 gevaccineerde en herstellende mensen om de quarantaineverplichting bij terugkeer te vermijden/verkorten:
• Gevaccineerde personen moeten beschikken over documentatie voor volledige vaccinatiebescherming (bijvoorbeeld het gele vaccinatiebewijs). Er moeten ten minste 14 dagen verstreken zijn sinds de laatste vereiste enkele vaccinatie. Daarnaast mag je geen symptomen hebben van een mogelijke Covid 19 besmetting. Deze omvatten bijvoorbeeld kortademigheid, nieuwe hoestbuien, koorts en verlies van geur of smaak.
• Degenen die hersteld zijn, hebben een positieve PCR-test (of een andere nucleïnezuurtest) nodig als bewijs die minstens 28 dagen en maximaal zes maanden geleden is gemaakt. Ook hier geldt dat de vrijheden alleen gelden voor mensen zonder typische Covid-19 ziektesymptomen. Meer informatie vind je hier: https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/erleichterungen-geimpfte-1910886
• De thuisquarantaine eindigt ook automatisch zodra het getroffen gebied niet meer wordt vermeld op https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html (zogenaamde de-listing).


De volgende website van het federale ministerie van Volksgezondheid biedt meer informatie: https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisen/faq-testpflicht-einreisevo.html en het federale ministerie van Buitenlandse Zaken: https://www.auswaertiges-amt.de/de/quarantaene-einreise/237146.

Boek jouw vakantie naar Duitsland.