Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Denemarken

Update: 27.01.22
De toegangsregels veranderen regelmatig met de pandemische situatie. Vraag ook aanvullende informatie aan bij de regering van Denemarken. In Denemarken moeten alle reizigers waarschijnlijk tot en met 31 januari 2022, inclusief die uit Duitsland en alle EU- en Schengen-landen, worden getest voordat ze Denemarken binnenkomen. Een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur of een negatieve antigeentest die niet ouder is dan 48 uur is vereist. Dit geldt niet voor kinderen onder de 15 jaar en degenen die hersteld zijn (bewijs van een positief COVID-19-testresultaat (alleen PCR-test) tussen 14 en 180 dagen oud is vereist voor toegang). Bij wijze van uitzondering moeten ook mensen die in Denemarken wonen de test binnen 24 uur na binnenkomst in het land kunnen afleggen. Er is ook een speciale regeling voor de grensregio gepland.


Overtredingen kunnen resulteren in een boete van DKK 3.500. Bovendien moeten de toepasselijke toegangsregels, inclusief uitzonderingen, die zijn gepubliceerd op het portaal van de Deense autoriteiten https://coronasmitte.dk/, in acht worden genomen. Deze blijven van kracht na 31 januari 2022. Naast een test na binnenkomst, kan het zijn dat reizigers zich thuis moeten isoleren. Het portaal van de Deense autoriteiten biedt ook een samenvatting van informatie over de Deense corona-regelgeving die met name relevant is voor toeristen https://en.coronasmitte.dk/travel-rules. De informatie in het Duits wordt gedeeltelijk met vertraging bijgewerkt.


Op luchthavens en tal van andere locaties in het land zijn openbare testcentra ingericht waar gratis testen mogelijk is. Bovendien kunnen op eigen kosten snelle antigeentesten worden uitgevoerd door commerciële aanbieders.


Toegang over de Duits-Deense landgrens is mogelijk bij alle grensovergangen. Mensen die niet voldoen aan de corona-gerelateerde toelatingseisen kunnen aan de grens worden geweigerd.


De Deense autoriteiten hebben een hotline opgezet op +45 70 20 02 33 (ma-vr 7.00 uur tot 20.00 uur) voor vragen over coronaregelgeving in Denemarken (inclusief toelatingseisen).


Transit
Mensen die minder dan 24 uur in Denemarken zullen zijn, zijn vrijgesteld van de testplicht, tenzij ze zich in de laatste tien dagen voordat ze Denemarken binnenkwamen in een door het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken als kritiek gebied van het coronavirus hebben begeven. Bij het passeren van Denemarken moeten de inreisvoorschriften van het land van bestemming in acht worden genomen. De reis- en veiligheidsinformatie voor Zweden geeft informatie over het binnenkomen van Zweden; Zie de reis- en veiligheidsinformatie voor Noorwegen voor informatie over het binnenkomen van Noorwegen. Volgens de Noorse toegangsregels is de risicoclassificatie van het transitland, bijvoorbeeld Denemarken, ook relevant wanneer een veerboot wordt gebruikt.