Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor de Verenigde Arabische Emiraten

Update: 26.01.22
Voor de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) kunnen door de huidige coronapandemie de vliegverbindingen, maar ook de inreis- en testregels snel veranderen. Meer informatie over de huidige toegangsregels kan worden verkregen bij de autoriteiten van het emiraat, de emiraatambassade https://www.uae-embassy.de/ in Berlijn en de luchtvaartmaatschappij.


Alle luchtreizigers uit Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Spanje moeten vanaf 18 december opnieuw een PCR-test indienen bij het binnenkomen van Dubai. Deze mag bij vertrek niet ouder zijn dan 72 uur. Er zijn de volgende uitzonderingen:


1) Inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten zijn vrijgesteld van het uitvoeren van een COVID 19 PCR-test voordat ze naar Dubai vertrekken. Bij aankomst in Dubai moet je je laten testen.
2) Kinderen onder de 12 jaar en passagiers met een matige of ernstige handicap zijn vrijgesteld van het uitvoeren van een COVID 19 RT PCR-test.
3) Alle passagiers die door Dubai reizen (transit) zijn niet verplicht om dit certificaat te tonen, tenzij hun eindbestemming dit vereist.
Buitenlandse reizigers die een kort verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten nastreven (bv. toeristen of zakenmensen) kunnen binnenkomen, mits ze voldoen aan de algemene toelatingsvoorwaarden. U moet kunnen aantonen dat u een reisziektekostenverzekering in het buitenland heeft. Reizigers naar Abu Dhabi moeten zich tijdig voor vertrek registreren op de portal "ICA Smart Travel Service" https://smartservices.ica.gov.ae/echannels/web/client/guest/index.html#/registerArrivals. Transitreizigers zijn uitgesloten. Buitenlandse vaccinatiecertificaten kunnen ook worden geüpload naar de portal voor erkenning in de VAE (vrijwillig). Een vergunning van de GDRFA of ICA is niet vereist voor toeristen die Dubai binnenkomen. Testverplichtingen voor vertrek zijn onder meer afhankelijk van de plaats van vertrek, vaccinatiestatus, eerdere verblijven en de eindbestemming. De luchtvaartmaatschappij kan specifieke informatie geven over welke regelgeving in individuele gevallen van toepassing is.
In de regel geldt het volgende: Luchtreizigers naar Dubai moeten meestal een negatieve PCR-test aantonen https://www.emirates.com/ae/english/help/covid-19/dubai-travel-requirements/tourists/. Alle andere testcertificaten (antilichaamtest, snelle PCR-tests, thuistestkits, enz.) Worden niet geaccepteerd in Dubai. Het moet een officieel certificaat zijn (gedrukt of gemaild) in het Engels of Arabisch. SMS-certificaten worden niet geaccepteerd. Het uitstrijkje mag niet eerder dan 72 uur voor vertrek zijn genomen (voor bepaalde landen gelden kortere termijnen https://www.emirates.com/english/help/covid-19/dubai-travel-requirements/tourists/). Kinderen onder de 12 jaar en bepaalde andere groepen mensen https://www.emirates.com/english/help/covid-19/dubai-travel-requirements/tourists/ zijn vrijgesteld van de testvereiste.
Voor passagiers die vertrekken uit bepaalde landen zal bij aankomst op Dubai Airport nog een PCR-test worden uitgevoerd. Daarnaast kunnen willekeurige PCR-testen worden geregeld. Daarnaast moet bij aankomst in Dubai de COVID19-DXB Smart App worden gedownload. Luchtreizigers naar Abu Dhabi moeten een negatieve PCR-test overleggen. Het uitstrijkje mag doorgaans niet later dan 48 uur voor vertrek zijn genomen (vanuit bepaalde landen https://www.etihad.com/en/travel-updates/all-destinations-travel-guides slechts 24 uur). Het testresultaat moet worden afgedrukt in het Engels of Arabisch of de taal van de plaats van vertrek. Kinderen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld van de keuringseis. Bij binnenkomst op Abu Dhabi Airport is een extra PCR-test verplicht. Afhankelijk van de vaccinatiestatus en het land van binnenkomst, zijn in de volgende dagen nog een of twee PCR-tests vereist. De momenteel geldende regeling is op te vragen op de luchthaven. Kinderen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld van de testvereisten. Ook moet bij aankomst in Abu Dhabi de COVID19 smart-app AlHosn worden gedownload.


Reizigers uit landen buiten de "Groene Lijst", https://visitabudhabi.ae/en/plan-your-trip/covid-safe-travel/permitted-countries die niet zijn ingeënt of wiens vaccinaties niet worden erkend in de VAE, worden onderworpen aan een quarantaine van tien dagen in Abu Dhabi. De quarantaine mag niet verlaten worden, ook niet voor een vervroegde terugkeer uit de VAE.


Vanwege de pandemiegerelateerde in- en doorreisverboden die op korte termijn zijn ingevoerd (momenteel voor passagiers na een verblijf of doorreis in sommige Afrikaanse landen) via de luchthavens in Dubai en Abu Dhabi, wordt dringend aangeraden contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij en de ambassade van de Emiraten in Berlijn informeer voor meer informatie over de geldende toegangsregelingen.


Transit
De luchthavens staan ‚Äč‚Äčopen voor internationaal vliegverkeer via de Verenigde Arabische Emiraten (airport transit). Voor transitvluchten via Abu Dhabi Airport is meestal een PCR-test vereist, die maximaal 72 uur voor vertrek is uitgevoerd. Alle passagiers op doorreis in Dubai moeten voldoen aan alle voorschriften voor de eindbestemming. Passagiers op doorreis uit bepaalde landen moeten een certificaat van een negatieve PCR-test overleggen. Alle andere passagiers op doorreis hoeven dit certificaat meestal niet te tonen, tenzij vereist door hun eindbestemming.


Bij het binnenkomen van het emiraat Dubai vanuit het emiraat Abu Dhabi over land, moet ofwel een "groene status" op de AlHosn-app (https://alhosnapp.ae/en/home/) of een negatief PCR-testresultaat worden verkregen bij de grenzen worden getoond. De PCR-test moet zijn uitgevoerd in de Emiraten en mag niet ouder zijn dan 96 uur. Tests die in het thuisland zijn gedaan en niet ouder zijn dan 48 uur, worden ook erkend voor toeristen.

Daarnaast worden controles uitgevoerd met behulp van zogenaamde gsm-scanners, die volgens de autoriteiten van de Emiraten wel via elektromagnetische golven coronavirusdeeltjes in het lichaam kunnen detecteren, maar geen persoonsgegevens van de betrokkene opslaan. Als een infectie wordt vermoed, wordt direct daarna een snelle antigeentest uitgevoerd.

Boek jouw vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten.