Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor de Malediven

Update: 13.01.22
Toegang tot de Maldiven is mogelijk voor toeristen met een boekingsbevestiging in een resort voor de gehele duur van hun verblijf. Visa worden gratis afgegeven bij binnenkomst.
 
Er is geen algemene vaccinatieplicht voor toeristen. Alleen toeristen die van plan zijn op de "lokale eilanden" (bewoonde eilanden) te verblijven, moeten gevaccineerd zijn en bij binnenkomst het bijbehorende bewijs tonen. Reizigers moeten bij binnenkomst een negatief PCR-testresultaat kunnen overleggen, ongeacht de plaats waar zij op de Malediven verblijven. Het uitstrijkje mag niet meer dan 96 uur voor vertrek zijn genomen. Kinderen jonger dan één jaar zijn vrijgesteld van deze eis. Bovendien is de indiening van een elektronische aangifte bij binnenkomst: https://imuga.immigration.gov.mv/ verplicht. Dit moet binnen 24 uur voor aankomst in de Maldiven worden ingevuld op de website van de Maldivische grensautoriteiten.

Bij binnenkomst worden temperatuurmetingen uitgevoerd. Reizigers met COVID-19-symptomen moeten op de luchthaven een PCR-test ondergaan. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de reiziger of het resort. Bovendien behouden de Maldivische autoriteiten zich het recht voor om willekeurige tests uit te voeren. De kosten hiervoor worden gedragen door de Maldivische autoriteiten. Mensen die positief zijn getest, brengen de noodzakelijke quarantaine door, afhankelijk van de gezondheidstoestand en de beslissing van het resort, in het resort of in een quarantainevoorziening van de Maldivische regering. Gedetailleerde informatie over de Maldivische quarantainevoorschriften is te vinden op de website van het Maldivische Ministerie van Toerisme. De quarantainevoorschriften van de Maldivische autoriteiten moeten worden opgevolgd. De kosten voor behandeling, quarantaine en testen kunnen conform de geldende regelgeving van het resort naar de gast worden doorberekend; empirische waarden over de mogelijke kosten zijn nog niet beschikbaar. De Maldivische regering raadt reizigers aan om de lokale opsporingsapp TraceEkee te gebruiken: https://trace.hpa.gov.mv/index.html?lang=en.
 
Doorvoer is mogelijk op de Malediven, aangewezen doorvoerhotels in Malé en Hulhumalé zijn beschikbaar. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met het Maldivische Ministerie van Toerisme: https://www.tourism.gov.mv/covid19 met betrekking tot de vraag welke transithotels kunnen worden gebruikt.

Boek jouw vakantie naar de Malediven.