Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Cyprus

Update: 21.01.22

De toegangsregels veranderen regelmatig met de pandemische situatie. Vraag ook informatie bij de officiële kantoren op Cyprus.
Door de feitelijke verdeling van Cyprus oefent de internationaal erkende Republiek Cyprus alleen in het zuidelijke deel van het eiland de wettelijke controle uit. Daarom gelden er verschillende regels voor toegang tot het noordelijke en zuidelijke deel. Afhankelijk van de infectiesituatie deelt de Republiek Cyprus staten in in gekleurde categorieën. De huidige classificatie wordt regelmatig aangepast en gepubliceerd in een lijst (https://www.visitcyprus.com/index.php/en/cyprus-covid19-travel-protocol).


Alle reizigers ouder dan 12 jaar, ongeacht hun vaccinatiestatus, moeten voor vertrek een PCR-test afnemen. Deze mag niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek. Bovendien moeten alle reizigers op eigen kosten een PCR-test laten uitvoeren na binnenkomst (EUR 15,00) en een snelle test na nog eens 72 uur. . (Uitzondering: reizigers met een “booster” vaccinatie). Deze test is gratis op vertoon van de instapkaart voor de vlucht naar Cyprus in de testcentra van het ministerie van Volksgezondheid. Een lijst van de centra die de volgende dag open zijn, zal worden gepubliceerd op het Cyprus Press and Information Office https://www.pio.gov.cy/en/ (zoek op 'testing units'). Quarantaine of zelfisolatie tot het testresultaat is ontvangen is niet de bedoeling. Alleen mensen die al een boostervaccinatie hebben gekregen, zijn vrijgesteld van de tweede testvereiste.
Het testresultaat wordt binnen 3 uur per sms verzonden. Totdat het testresultaat wordt gepresenteerd, moeten alle reizigers zichzelf in zelfisolatie plaatsen (geboekte hotelkamer, thuisisolatie, enz.).


Alle reizigers moeten zich voor vertrek online registreren om een ​​"Cyprus Flight Pass" te ontvangen: https://cyprusflightpass.gov.cy/. Hiervoor dient online een vragenlijst ingevuld te worden en dient er uitgebreide vrijstelling van aansprakelijkheid met betrekking tot een COVID-19 ziekte te worden verklaard. Bij de online inschrijving dient een vaccinatiebewijs te worden gevoegd. De "Cyprus Flight Pass" moet worden uitgeprint en op de vlucht worden meegenomen, evenals het vaccinatiebewijs. Als dit bij aankomst op Cyprus niet kan worden getoond, kan u de toegang worden geweigerd of een boete van EUR 300 worden opgelegd.


Als reizigers bij aankomst of later positief testen, verplicht de Cypriotische regering zich om voor hen te zorgen tijdens hun verblijf en voor hun naaste contacten. Dat betekent contact leggen, overnachten in een quarantainehotel en de kosten voor huisvesting, maaltijden en medicatie voor onze rekening nemen. In de praktijk blijkt echter dat bij zeer hoge aantallen besmettingen de begeleiding van positief geteste personen en de overdracht van informatie over de procedure niet in alle gevallen is gewaarborgd. Informatie is beschikbaar op 1474 (in Cyprus) of +357 22 285 75 (vanuit het buitenland).


Als vliegtuigreizigers bij aankomst positief testen, hebben andere reizigers op de vlucht die niet zijn ingeënt / niet hersteld of waarvan de vaccinatie meer dan zeven maanden geleden was, in de directe omgeving als nauw contact in een 10 dagen quarantaine gezeten, met de mogelijkheid om na zeven dagen gratis te testen. Bij een eerdere terugvlucht kan de quarantaineperiode worden verkort. In dit geval is de dag voor vertrek een negatieve PCR-test vereist. Volledig gevaccineerde mensen die niet langer dan zeven maanden geleden zijn gevaccineerd of die een herhalingsvaccinatie hebben gekregen, of mensen die in de afgelopen 180 90 dagen aantoonbaar ziek waren met COVID-19, zijn vrijgesteld van quarantaine, maar moeten er na drie en vijf dagen een hebben een snelle test. Bij de eenstapsvaccinatie (Johnson & Johnson) moeten er 14 dagen zijn verstreken sinds de vaccinatie voor binnenkomst.


Inreisbeperkingen blijven van toepassing op reizigers die in de 14 dagen voor aankomst op Cyprus in een land hebben verbleven dat tot de "grijze categorie" van de lijst behoort, of die op doorreis door een land hebben gereisd tijdens hun reis naar Cyprus dat onderdeel is van de "grijze categorie" van de lijst. Toegang uit deze categorie is alleen toegestaan ​​voor bepaalde groepen mensen. Ze moeten bij aankomst een PCR-test overleggen die niet ouder is dan 72 uur en 14 dagen in zelfisolatie, of na zeven dagen zelfisolatie nog een negatieve PCR-test indienen.


Ga voor meer informatie over toelatingseisen naar Cyprus naar de volgende link: https://cyprusflightpass.gov.cy/uploads/protocols/845a321a52.pdf.

Boek jouw vakantie naar Cyprus.