Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Cuba

Update: 21.01.22

De toegangsregels veranderen regelmatig met de pandemische situatie. Vraag ook informatie bij de officiële kantoren in Cuba.

Sinds 5 januari 2022 moeten personen ouder dan 12 jaar naast de algemene vertoning van een vaccinatiekaart of een internationaal certificaat voor een volledige COVID-19-vaccinatie ook een negatieve PCR-test overleggen, die niet ouder mag zijn dan 72 uur aan het begin van de reis. Het bewijs moet schriftelijk worden ingediend. Daarnaast kunnen PCR-testen willekeurig worden uitgevoerd bij aankomst, bij vermoedens of voor reizigers uit landen met een verhoogd besmettingsrisico.

Passagiers van cruiseschepen moeten een bewijs van volledige vaccinatie overleggen.

Reizigers uit Zuid-Afrika, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambique, Namibië, Malawi en Eswatini moeten naast het bovengenoemde bewijs ook op eigen kosten een verplichte PCR-test en een achtdaagse quarantaine in een toegewezen hotel afleggen. De Cubaanse autoriteiten geven meer informatie: https://salud.msp.gob.cu/es-imprescindible-reforzar-las-medidas-para-proteger-el-pais/.

Iedereen die het land binnenkomt, moet ook een verklaring van hun gezondheidstoestand overleggen (Declaración Jurada de Salud bij aankomst. Dit, samen met meer informatie over invoer- en douanegegevens, is sinds 1 januari 2022 online verplicht via het "D'Viajeros"-systeem (https://www.dviajeros.mitrans.gob.cu/inicio).

Degenen die symptomen vertonen, worden naar een gezondheidscentrum gebracht. Daar wordt een PCR-test uitgevoerd. In de hotels worden sanitaire controles uitgevoerd. Eigenaren van particuliere accommodaties zijn verplicht gasten met symptomen te melden bij de gezondheidsautoriteiten.

Positief op Covid-19-infectie geteste reizigers, worden geïsoleerd in aangewezen faciliteiten. Alle contactpersonen moeten er ook op rekenen dat ze voor isolatie en verder onderzoek naar aangewezen voorzieningen worden gebracht.

Voor Cubaanse staatsburgers kunnen andere regels gelden. De Cubaanse autoriteiten passen de toegangsregels regelmatig aan op basis van de huidige epidemiologische omstandigheden. Deze kunnen dus op korte termijn aan wijzigingen onderhevig zijn.

Een transit door Cuba is mogelijk binnen het kader van de huidige regelgeving en beschikbare vliegverbindingen. De luchthavens zijn open voor commerciële, reguliere vluchten in alle provincies (behalve Cayo Coco). Er is momenteel een directe vluchtverbinding vanuit Duitsland naar Varadero en Holguín. Het is raadzaam om kort voor vertrek naar de status van de vlucht te informeren bij de luchtvaartmaatschappijen.