Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Costa Rica

Update: 28.10.21

Voordat u het land binnenkomt, moet het gezondheidsformulier "Pase de Salud" (https://salud.go.cr/) online worden ingevuld.
De QR-code die voor dit formulier is ontvangen, moet bij binnenkomst worden getoond.
Evenzo moet het bewijs van een ziektekostenverzekering die voldoet aan de huidige Costa Ricaanse vereisten en die ook het geval van de ziekte COVID-19 dekt, in het Engels of Spaans worden ingediend. Uitzonderingen op de zorgverzekering gelden voor minderjarigen en reizigers die volledig zijn ingeënt (bij Moderna, BioNTech/Pfizer, Astra Zeneca of Johnson & Johnson worden kruisvaccinaties erkend).
Op de luchthaven moeten strikte hygiëneprotocollen worden nageleefd.
 
Costa Rica is van plan om de 1-G-strategie in het land in te voeren, d.w.z. alle niet-essentiële voorzieningen kunnen alleen worden bezocht door volledig gevaccineerde mensen vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie.
 
In een overgangsfase van 1 december 2021 tot 7 januari 2022 kunnen hotel-, restaurant- en winkeleigenaren beslissen of ze alleen toegang verlenen aan gevaccineerde klanten of dat ze toegang blijven verlenen aan niet-gevaccineerde mensen. In dat geval mogen ze maar op 50% van de capaciteit draaien.
 
Vanaf 8 januari 2022 is het bezoeken van restaurants, hotels, winkels, fitnessstudio's, musea, bioscopen, nationale parken etc. en deelnemen aan groepsactiviteiten alleen mogelijk met een bewijs van een volledige vaccinatie. De enige uitzonderingen zijn instellingen die als essentieel worden beschouwd, zoals banken, apotheken en supermarkten.
 
De verordening is van toepassing op Costa Ricaanse onderdanen (ouder dan 12 jaar) en op buitenlanders die de wettelijke leeftijd hebben bereikt.
 
Mensen die in Costa Rica zijn ingeënt, moeten een bewijs van volledige vaccinatie overleggen met behulp van het Costa Ricaanse digitale vaccinatiecertificaat.
 
Toeristen moeten de "Pase de Salud" tonen die wordt gebruikt voor toegang en het digitale EU COVID-certificaat.
 
Degene die hersteld zijn, moeten minimaal één keer worden ingeënt en uit hun vaccinatiebewijs moet blijken dat de vaccinatie volledig is ("1/1" moet in het vaccinatienummer worden ingevuld).
 
Mensen die om medische redenen niet kunnen worden ingeënt, moeten een medische verklaring overleggen met bepaalde gegevens (naam, paspoortnummer, geboortedatum, nationaliteit, gedetailleerde medische reden, naam arts, specialisme, artsnummer, e-mailadres). Het certificaat moet in het Spaans of met een Spaanse vertaling worden ingediend. 

Boek jouw vakantie naar Costa Rica.