Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Canada

Update: 04.10.21

Met ingang van 7 september 2021 is het basisinreisverbod voor Canada voor volledig gevaccineerde mensen opgeheven. De Canadese overheid geeft informatie over de vereisten voor het bewijs van vaccinatie en de doorlopende verplichte tests: https://travel.gc.ca/travel-covid/travel-restrictions/wizard-start.
 
Indien niet aan de toelatingseisen voor volledig gevaccineerde reizigers wordt voldaan, is toegang alleen mogelijk conform de vrijstellingen die blijven gelden voor Canadese staatsburgers en personen met een permanente verblijfsstatus en hun naaste familieleden (echtgenoten, levenspartners, ouders en kinderen) die de gezinsband hebben. De ervaring leert dat u bij het instappen op een vlucht naar Canada gedetailleerde documentatie moet overleggen. De Canadese overheid geeft een overzicht: https://travel.gc.ca/travel-covid o.a. of en onder welke voorwaarden toegang voor bezoekdoeleinden mogelijk is voor gezinsleden. Zelfs mensen die het land binnenkomen voor werk of studie met een geldige werk- of studievergunning zijn vrijgesteld van het inreisverbod (voor individuele controles): https://travel.gc.ca/travel-covid/travel-restrictions/wizard-start.
 
Alle reizigers ouder dan vijf jaar, ongeacht hun nationaliteit, moeten een negatief resultaat van de PCR-test overleggen aan de betrokken luchtvaartmaatschappij of, bij aankomst over land, de grensbeambte, dat niet meer dan 72 uur voor het geplande vertrek (of bij binnenkomst het land over land) vóór de verwachte binnenkomst). De verplichte test geldt ook voor degenen die volledig zijn ingeënt. Reizigers die een positieve testuitslag hebben, waarbij het monster tussen 14 en 90 dagen voor binnenkomst is genomen, voldoen ook aan de testeisen voorafgaand aan binnenkomst.

Reizigers die niet volledig zijn gevaccineerd, moeten een PCR-test ondergaan bij aankomst op de respectieve internationale luchthaven of bij aankomst over land bij de grensovergang. U moet dan meestal drie dagen in een door de Canadese overheid goedgekeurd hotel verblijven of totdat het testresultaat beschikbaar is: https://www.canada.ca/en/public-health/services/diseases/2019-novel-coronavirus-infection/latest-travel-health-advice/mandatory-hotel-stay-air-travellers/list-government-authorized-hotels-booking.html?utm_medium=redirect&utm_source=hotel-stay-air-travellers&utm_content=en. De rest van de 14-daagse quarantaine moet op de reisbestemming worden doorgebracht, ook als het resultaat van de PCR-test weer negatief is. Tegen het einde van de quarantaine moeten alle reizigers een snelle zelftest van COVID-19 uitvoeren, aangeboden door de Canadese overheid.
 
Volledig gevaccineerde personen kunnen bij binnenkomst ook willekeurig aan een PCR-test worden onderworpen, maar hoeven pas in quarantaine als de uitslag bekend is.
 
Niet-naleving kan leiden tot boetes en gevangenisstraf. De Canadese overheid geeft gedetailleerde informatie over reisbeperkingen, uitzonderingen en instructies over hoe je je moet gedragen: https://travel.gc.ca/travel-covid.
 
Voordat ze het land binnenkomen, moeten alle deelnemers zich registreren met behulp van de ArriveCAN-app: https://www.canada.ca/en/public-health/services/diseases/coronavirus-disease-covid-19/arrivecan.html. Voer nauwkeurige contactgegevens in en upload uw vaccinatiebewijs. Gebruik van de app is bindend. Canadese autoriteiten houden toezicht op de naleving van de quarantainevoorschriften. De Canadese overheid geeft meer informatie bij technische problemen: https://www.canada.ca/en/public-health/services/diseases/coronavirus-disease-covid-19/arrivecan/contact-us.html#technical-registration-issues.
 
Doorvoer door Canada is in beperkte mate mogelijk als de regelgeving van het derde land of het land van bestemming de toegang daar toelaat. Doorreizigers, inclusief Duitse staatsburgers, hebben een elektronische reistoestemming (eTA) nodig: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta/apply-de.html, die u nodig heeft voordat u uw vlucht boekt, moet van toepassing zijn.
 
Voor internationale transit mag de transitzone niet verlaten worden tijdens de transfer en is het bijvoorbeeld ook mogelijk om op dezelfde luchthaven van terminal te wisselen. De Canadese overheid geeft gedetailleerde informatie over transit: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/transit.html.
 
Alle reizigers van vijf jaar en ouder, ongeacht hun nationaliteit, moeten bij het aan boord gaan van de vlucht naar Canada een negatief PCR-testresultaat bewijzen aan de betreffende luchtvaartmaatschappij. Het door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat vereiste PCR-testresultaat mag op de geplande vertrektijd niet ouder zijn dan 72 uur.
 
De gemeenschappelijke grens tussen Canada en de VS is aan de Amerikaanse kant nog steeds gesloten voor reizigers uit Canada. Alleen absoluut noodzakelijke grensovergangen van Canada naar de VS zijn toegestaan; Canadese en Amerikaanse staatsburgers moeten naar huis kunnen reizen. Ook het verkeer dat relevant is voor belangrijke toeleveringsketens mag niet worden belemmerd.

Boek jouw vakantie naar Canada.