Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Bulgarije

Update: 07.01.22
Met ingang van 7 januari 2022 is toelating voor bewoners van de EU uit Duitsland en andere EU-landen op de rode lijst alleen mogelijk voor reizigers die volledig zijn ingeënt en hersteld en die ook een maximaal 72 uur oude negatieve PCR-test kunnen overleggen. Alle andere mensen die het land binnenkomen, moeten tien dagen in quarantaine. Het bewijs moet beschikbaar zijn in het uniforme EU-formaat. Kinderen onder de 12 jaar hebben geen test/bewijs nodig. Personen met een geldige Bulgaarse verblijfsvergunning en hun gezinsleden, evenals Bulgaarse inwoners die slechts één van de genoemde documenten kunnen overleggen, kunnen het land binnenkomen, maar moeten in tiendaagse quarantaine. Deze mensen hebben de mogelijkheid om niet eerder dan 72 uur na binnenkomst een PCR-test te ondergaan. Als de uitslag van deze PCR-test negatief is, wordt de quarantaine van deze persoon beëindigd vanaf de dag van negatieve registratie in het Bulgaarse nationale informatiesysteem over de bestrijding van COVID-19. Dit geldt niet voor reizigers uit bepaalde derde landen. Minderjarigen onder de 12 jaar, onder andere buschauffeurs in het internationale personenvervoer, vrachtwagenchauffeurs in het internationale goederen- en goederenverkeer en vliegtuigbemanningen zijn vrijgesteld van het overleggen van het bovengenoemde keurings- of vaccinatiebewijs.

Transit
Alleen de volgende grensovergangen zijn momenteel beschikbaar om Bulgarije over land binnen te komen:

  • Bulgaars-Roemeense grens: de grensovergangen Vidin (zie reisinformatie voor grenscontroles), Ruse, Durankulak, Oryahovo en Nikopol.
  • Bulgaars-Servische grens: de grensovergangen Vrashka Chuka, Kalotina (zie reisinformatie voor grenscontroles), Oltomantsi en Strezimirovtsi.
  • Bulgaars-Noord-Macedonische grens: de grensovergangen Gyueshevo, Stanke Lisichkovo en Zlatarevo.
  • Bulgaars-Griekse grens: de grensovergangen Ilinden, Kapitan Petko Voyvoda, Kulata en Makaza.
  • Bulgaars-Turkse grens: de grensovergangen Kapitan Andreevo, Malko Tarnovo en Lesovo.
  • Als onderdeel van de grenscontroles wordt de bestuurder van het voertuig ook gecontroleerd op onbetaalde waarschuwingskosten.