Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Brazilië

Update: 23.12.21

Binnenkomst en doorreis van buitenlanders door de lucht aankomen zijn over het algemeen toegestaan. Reizigers die Brazilië binnenkomen of passeren, zijn verplicht om bij het inchecken een bewijs van vaccinatie en een negatieve PCR-test of antigeen-sneltest in het Engels, Portugees of Spaans te overleggen aan de luchtvaartmaatschappij. De PCR-test moet niet eerder dan 72 uur worden uitgevoerd en de snelle antigeentest niet eerder dan 24 uur voor vertrek. Wat betreft het bewijs van vaccinatie worden vaccins van de Braziliaanse gezondheidsautoriteit of de Wereldgezondheidsorganisatie en de nationale autoriteiten van het land waar de vaccinatie is uitgevoerd, geaccepteerd. De betreffende laatste vaccinatie / individuele vaccinatie dient minimaal 14 dagen voor vertrek te hebben plaatsgevonden. Het vaccinatiebewijs moet op papier of digitaal worden ingediend, in het Engels, Portugees of Spaans. Vaccinatiebewijzen die alleen uit een QR-code bestaan, worden niet herkend. Op het vaccinatiebewijs moet staan: volledige naam van de gevaccineerde persoon, naam van het gebruikte vaccin, batchnummer, vaccinatiedata. Bewijs van herstel wordt niet geaccepteerd.


De eis van een vaccinatiebewijs geldt niet voor mensen die om gezondheidsredenen niet kunnen worden gevaccineerd of voor wie vaccinatie niet expliciet wordt aanbevolen. Hieronder vallen ook kinderen onder de 12 jaar. Een vrijstelling van het overleggen van het vaccinatiebewijs geldt ook voor Braziliaanse staatsburgers en buitenlanders die vast in Brazilië wonen. Deze groepen mensen, die zijn vrijgesteld van de eis van een vaccinatiebewijs, moeten na binnenkomst wel 14 dagen in thuisquarantaine, een gratis test na de vijfde dag is mogelijk.


Bovendien moeten reizigers bij het inchecken een gezondheidsverklaring (uitgedrukt of in elektronische vorm in het Engels, Portugees of Spaans) overleggen, die ten minste 24 uur voor vertrek moet worden ingevuld. De gezondheidsverklaring is te vinden op de website van de Braziliaanse gezondheidsautoriteit https://formulario.anvisa.gov.br/. Toegang over land is alleen toegestaan ​​op vertoon van een vaccinatiebewijs. Uitzonderingen gelden alleen voor mensen die om gezondheidsredenen niet kunnen worden gevaccineerd of voor wie vaccinatie uitdrukkelijk wordt afgeraden.


Transit
Internationale luchthaventransit is mogelijk volgens de criteria vermeld onder "toegang". Doorreisreizigers zijn ook verplicht om bij het inchecken een bewijs van een negatieve PCR-test of snelle antigeentest, een vaccinatiebewijs en een gezondheidsverklaring te overleggen aan de luchtvaartmaatschappij.

Boek jouw vakantie naar Brazilië.