Flexibel omboeken Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor België

Update: 28.01.22
De toegangsregels veranderen regelmatig met de pandemische situatie. Vraag ook informatie bij de Belgische overheid (https://www.info-coronavirus.be/de/reisen/#_blank).
Reizigers naar België moeten in principe een elektronisch “Passenger Locator Form” (PLF) https://travel.info-coronavirus.be/de/public-health-iegenger-locator-form invullen en opsturen voordat ze het land binnenkomen. Het elektronische bewijs dient bij binnenkomst bij u te worden gedragen, aangezien controles mogelijk zijn. Bij niet-naleving kan een boete van maximaal 250 euro worden opgelegd.
Toegang uit niet-Schengenlanden kan worden geweigerd als het formulier ontbreekt of als de informatie onjuist is. Details, waaronder de vraag welke groep mensen het PLF moet invullen, worden toegelicht in de kop van het formulier https://travel.info-coronavirus.be/de/public-health-iegenger-locator-form.
 
Afhankelijk van de infectiesituatie classificeert België https://www.info-coronavirus.be/de/farbcode-pro-land/ in “rode”, “oranje” en “groene” regio's. De classificatie https://www.info-coronavirus.be/de/farbcode-pro-land/ wordt regelmatig aangepast. Aangezien de classificaties snel kunnen veranderen, is het raadzaam om voor een gepland vertrek https://www.info-coronavirus.be/de/farbcode-pro-land/ te controleren.
 
Reizigers uit een regio binnen de EU die nu of in de afgelopen 14 dagen als "rood" is geclassificeerd, moeten bij binnenkomst het digitale COVID-certificaat van de EU (https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/) overleggen coronavirus-respons/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_nl) als bewijs van volledige vaccinatie of herstel (bewijs van herstel/positieve PCR-test in de afgelopen 180 dagen) of een negatieve test overleggen . Een PCR-test is toegestaan ​​als het uitstrijkje niet meer dan 72 uur geleden is afgenomen, of als een antigeentest niet meer dan 36 uur voor binnenkomst is uitgevoerd in een testcentrum/apotheek. Bovendien moet op de zevende dag na binnenkomst een PCR- of antigeentest worden uitgevoerd voor degenen die niet zijn ingeënt of niet zijn hersteld. Er is geen quarantaineverplichting. Er bestaat alleen een quarantaineplicht voor niet-gevaccineerde en niet herstelde reizigers naar Brussel. De quarantaine eindigt op de zevende dag met een negatief testresultaat.
 
Kinderen onder de 12 jaar en grensoverschrijdende pendelaars zijn vrijgesteld van de testplicht. Ook vrijgesteld zijn mensen die met de auto, trein of bus uit een rode zone binnen de EU komen en minder dan 48 uur in België verblijven.
 
Reizigers uit een "rood" geclassificeerd land buiten de EU moeten voor vertrek COVID-tests uitvoeren (PCR- of antigeentest), op de eerste dag en op de zevende dag na binnenkomst (PCR-test). Quarantaine is verplicht voor deze mensen. Reizigers die volledig zijn ingeënt met een EU-erkend vaccin kunnen de quarantaine op de eerste dag na binnenkomst beëindigen als de testuitslag negatief is. Mensen die niet zijn ingeënt met een in de EU erkend vaccin kunnen de quarantaine op de zevende dag na binnenkomst beëindigen als de testuitslag negatief is.
 
Een actueel overzicht van de Belgische reisreglementen vind je op deze website https://www.info-coronavirus.be/de/farbcode-pro-land/
 
Transit
Er zijn geen beperkingen voor mensen die op doorreis zijn vanuit een oranje of groene regio. Gevaccineerde of herstelde personen afkomstig uit Duitsland of een rode zone in de EU die enkel via België op doorreis zijn, hebben geen transittest nodig. Een negatieve test is echter vereist voor transitreizigers in de volgende gevallen:
- bij binnenkomst vanuit een rode regio buiten de EU (PCR, niet ouder dan 72 uur of antigeen, niet ouder dan 36 uur) of
- als het land van bestemming een negatief testresultaat eist of
- als de luchtvaartmaatschappij een negatief testresultaat eist.
Afhankelijk van het gebruikte vervoermiddel en de duur van het verblijf, kan het zijn dat het "Passenger Locator Form" (PLF) https://travel.info-coronavirus.be/de/public-health-passenger-locator-form moet worden ingevuld uit.