Corona Zekerheidspakket Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor België

Update: 18.01.22
De toegangsregels veranderen regelmatig met de pandemische situatie. Vraag ook informatie bij de Belgische overheid (https://www.info-coronavirus.be/de/reisen/#_blank).
Reizigers naar België moeten in principe een elektronisch “Passenger Locator Form” (PLF) https://travel.info-coronavirus.be/de/public-health-iegenger-locator-form invullen en elektronisch opsturen voordat ze het land binnenkomen. Het elektronische bewijs dient bij binnenkomst bij u te worden gedragen, aangezien controles mogelijk zijn. Bij niet-naleving kan een boete van maximaal 250 euro worden opgelegd.
Toegang uit niet-Schengenlanden kan worden geweigerd als het formulier ontbreekt of als de informatie onjuist is. Details, waaronder de vraag welke groep mensen het PLF moet invullen, worden toegelicht in de kop van het formulier https://travel.info-coronavirus.be/de/public-health-iegenger-locator-form.
 
Afhankelijk van de infectiesituatie classificeert België https://www.info-coronavirus.be/de/farbcode-pro-land/ in “rode”, “oranje” en “groene” regio's. De classificatie https://www.info-coronavirus.be/de/farbcode-pro-land/ wordt regelmatig aangepast. Heel Duitsland is geclassificeerd als "rood". Aangezien de classificaties snel kunnen veranderen, is het raadzaam om voor een gepland vertrek https://www.info-coronavirus.be/de/farbcode-pro-land/ te controleren.
 
Reizigers uit een regio binnen de EU die nu of in de afgelopen 14 dagen als "rood" is geclassificeerd, moeten bij binnenkomst het digitale COVID-certificaat van de EU (https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/) overleggen coronavirus-respons/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_nl) als bewijs van volledige vaccinatie of herstel (bewijs van herstel/positieve PCR-test in de afgelopen 180 dagen) of een negatieve test om te leiden . Een PCR-test is toegestaan ​​als het uitstrijkje niet meer dan 72 uur geleden is afgenomen, of als een antigeentest niet meer dan 36 uur voor binnenkomst is uitgevoerd in een testcentrum/apotheek. Bovendien moet op de zevende dag na binnenkomst een PCR- of antigeentest worden uitgevoerd voor degenen die niet zijn ingeënt of niet zijn hersteld. Er is geen quarantaineverplichting. Er bestaat alleen een quarantaineplicht voor niet-gevaccineerde en niet herstelde reizigers naar Brussel. De quarantaine eindigt op de zevende dag met een negatief testresultaat.
 
Kinderen onder de 12 jaar en grensoverschrijdende pendelaars zijn vrijgesteld van de testplicht. Ook vrijgesteld zijn mensen die met de auto, trein of bus uit een rode zone binnen de EU komen en minder dan 48 uur in België verblijven.
 
Reizigers uit een "rood" geclassificeerd land buiten de EU moeten voor vertrek COVID-tests uitvoeren (PCR- of antigeentest), op de eerste dag en op de zevende dag na binnenkomst (PCR-test). Quarantaine is verplicht voor deze mensen. Reizigers die volledig zijn ingeënt met een EU-erkend vaccin kunnen de quarantaine op de eerste dag na binnenkomst beëindigen als de testuitslag negatief is. Mensen die niet zijn ingeënt met een in de EU erkend vaccin kunnen de quarantaine op de zevende dag na binnenkomst beëindigen als de testuitslag negatief is.
 
Een actueel overzicht van de Belgische reisreglementen vind je op deze website https://www.info-coronavirus.be/de/farbcode-pro-land/
 
Transit
Er zijn geen beperkingen voor mensen die vanuit een oranje of groene regio binnenkomen voor doorreis. Mensen die uit een “rode regio” komen en binnen 48 uur door België reizen, hebben geen negatieve PCR-test nodig. Als luchtvaartmaatschappijen of het land van bestemming echter een PCR-test vereisen, moet bij het instappen een negatieve PCR-test worden getoond. Afhankelijk van het gebruikte vervoermiddel en de verblijfsduur kan het zijn dat het “Passenger Locator Form” (PLF) moet worden ingevuld.