Flexibel omboeken Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Inreisbepalingen voor Bahrein

Update: 07.09.21

Toegang tot Bahrein is over het algemeen mogelijk. Voor reizigers uit landen die op de rode lijst staan (https://www.bahrainairport.bh/covid-19-travel-information) geldt tot nader order een inreisverbod. Bahreinse staatsburgers en inwoners met een verblijfsvergunning voor Bahrein zijn vrijgesteld van dit inreisverbod. Voor vertrek dient een PCR-test met QR-code niet ouder dan 48 uur ingeleverd te worden. Verdere tests zullen worden uitgevoerd bij aankomst op de vijfde en op de tiende dag van het verblijf in Bahrein. Daarnaast moet een quarantaine van tien dagen in de eigen accommodatie of in een officiële quarantainevoorziening in acht worden genomen.
 
De test- en quarantaineplicht geldt ook voor reizigers uit landen zonder inreisverbod. Voor vertrek dient een PCR-test met QR-code te worden overlegd die niet ouder is dan 72 uur. Reizigers met een vaccinatiebewijs uit Bahrein, een staat van de Gulf Cooperation Council of een land waarmee Bahrein een overeenkomst heeft gesloten over de wederzijdse erkenning van COVID-19-vaccinatiecertificaten of een land waarvan de burgers een “Visa” hebben, zijn vrijgesteld van de verplichting te testen voor vertrek en de verplichting om bij aankomst in quarantaine te gaan” (inclusief Duitsland). Kinderen onder de zes jaar zijn vrijgesteld van de verplichting om te testen en in quarantaine te gaan. Vergoedingen voor de voorgeschreven tests moeten voor vertrek worden betaald via de Bahreinse COVID-19-app "Be Aware", https://healthalert.gov.bh/en/category/beaware-bahrain-app. Het downloaden van de app is verplicht. Het testresultaat wordt ongeveer 6 tot 12 uur na aankomst/test op de luchthaven via de app naar de reiziger gestuurd. U moet in uw hotelkamer/huis/appartement blijven totdat u de negatieve testuitslag krijgt. Alle reizigers die bij aankomst symptomen vertonen, worden onderworpen aan quarantainemaatregelen.
In- en uitstappen over land van en naar Saoedi-Arabië (King Fahd Causeway) is mogelijk. Er moet een negatieve PCR-test worden ingediend, die niet ouder mag zijn dan 72 uur en is erkend door het Saoedische of Bahreinse ministerie van Volksgezondheid. Visa voor Bahrein worden ook afgegeven bij aankomst op de verhoogde weg.
 
Transit op Bahrain International Airport is mogelijk voor passagiers van Gulf Air.