Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Kemer

Op zoek naar een vakantie in een mooie badplaats waar je kunt genieten van het Turkse klimaat en eten? Dan is Kemer een zeer geschikte keuze! Deze rustige badplaats biedt niet alleen prachtige stranden en heerlijke restaurants, maar ook luxe resorts en een gezellig centrum met grote clubs en feesten. Op zoek naar afwisseling? Dan is een vakantie Kemer aan de Turkse Rivièra geschikt voor jou!

Kemer: strand, uitgaan en winkelen aan de Turkse kust

Wie nu Kemer bezoekt die kan zich niet voorstellen dat Kemer tot in de jaren zestig van de vorige eeuw alleen maar per boot bereikbaar was. Mede dankzij de financiering van de Wereldbank is er een goede infrastructuur gekomen en is men begonnen aan de ontwikkeling van toerisme. Inmiddels is Kemer uitgegroeid tot een populaire badplaats, met kwalitatief goede hotels en een bruisend uitgaansleven. Het centrum van Kemer bestaat uit veel winkels. De twee belangrijkste winkelstraten zijn Liman Caddesi en het stuk van Atatürk Bulvari dat tussen de Kemer Tower en het begin van Liman Caddesi ligt. Naast veel winkels biedt deze badplaats ook een mooi strand, waar je heerlijk kunt genieten van de zon en de zee.

Bezienswaardigheden Kemer

  • Nomadenpark Yörükü Parki: dit is een nagemaakt nomadendorpje, waar je kunt zien hoe de bevolking tot ver in de twintigste eeuw leefden. 
  • Jachthaven Kemer: voor de liefhebber van boten is een bezoek aan de jachthaven van Kemer een leuk uitstapje. De jachthaven van Kemer is een vrij rustige haven en heeft een capaciteit van 320 jachten. In Moonlight Bay vind je rondvaartboten en duikexcursie boten. 
  • De Nieuwe Moskee: in 2011 is er in Kemer een nieuwe moskee geopend. De zandkleurige moskee kenmerkt zich door een grote koepel en twee minaretten aan de zijkant, binnen is er gewerkt met fraaie decoratie met rood tinten. De moskee is ook voor niet-moslims toegankelijk op momenten dat er geen gebed bezig is. 
  • Beydaglarigebergte: rondom Kemer ligt het Beydaglarigebergte. Dit uitgestrekte berggebied zorgt er niet alleen voor dat Kemer vanaf het water een prachtig panorama heeft, het is ook een leuk gebied voor uitstapjes. Zo kun je onder begeleiding van een gids hiketochten ondernemen, kun je deelnemen aan jeepsafari’s door de bergen en kun je met een kabelbaan naar boven om te genieten van het prachtige uitzicht over de omgeving en de Middellandse Zee.

Weer Kemer

Het begin van het voorjaar is nog een beetje koel, maar vanaf begin april lopen de temperaturen op van gemiddeld 20 graden en zonneschijn tot 25 graden in mei. Dit is een perfecte vakantieperiode als je niet van de warme, plakkerige zomermaanden houdt. De zomer in Kemer is het piekseizoen. De dagelijkse gemiddelde temperatuur in de zomer loopt van 24 tot en met 27 graden met pieken van 30 tot 33 graden. De heetste maanden zijn juli en augustus. Ook lekker in de zomer is de watertemperatuur, de zee is goed opgewarmd naar zo’n 20 tot 28 graden.

Niet alleen de lente en de zomer zijn ideaal voor een relaxvakantie in Kemer, ook de herfst is nog uitstekend voor een reisje naar de zon. De zomertemperaturen gaan namelijk gewoon door in oktober met gemiddeld 25 graden per dag. Doordat de zee flink is opgewarmd tijdens de zomermaanden, is het ook in de herfst nog lekker met zo’n 21 tot 24 graden. De winter arriveert in december, de winters zijn mild met dagtemperaturen tussen de 14 en 16 graden tussen december en februari.

Praktische informatie

  • Taal: Turks 
  • Vluchtduur: 4 tot 5 uur (afhankelijk van de plaats)
  • Valuta: Lira
  • Tijdsverschil: in Kemer is het 1 uur later
  • Stroom: je vindt hier dezelfde stopcontacten als in Nederland

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again