Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Incekum

Turkije is al jarenlang een geliefde vakantiebestemming. Dat is overigens niet zonder reden. Naast de relatief lage reis- en verblijfskosten, heeft het land tal van interessante bezienswaardigheden. Je hoeft je dan ook niet te beperken tot de standaard vakantiebestemmingen als Antalya, Side of Belek, ook Incekum in de provincie Antalya heeft voldoende bezienswaardigheden. Zo vormt de plaats een perfecte uitvalsbasis om de provincie goed te ontdekken en kan je tijdens je vakantie in Incekum zowel genieten van een ontspannen dag op het strand als van de ongeëvenaarde Turkse regionale keuken.

Activiteiten Incekum

Afgezien van de vele ontspanningsmogelijkheden aan het strand, is Incekum de perfecte uitvalsbasis voor verschillende dagtochten. Zo is een dagtocht naar het achterland van Alanya een bijzonder goede optie. Ook op het gebied van cultuur is er genoeg te ontdekken. Een van de meest interessante bezienswaardigheden is bijvoorbeeld Perge & Aspendos. Hier vind je tal van ruïnes uit zowel het Hellenistische tijdperk als de Romeinse periode. Dit omvat bijvoorbeeld Romeinse baden, Hellenistische poorten en zelfs een stadion. De stranden van het nabij gelegen Side bieden tevens voldoende gelegenheid om te ontspannen en te zwemmen.

Culturele en historische bezienswaardigheden

Eén van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Incekum is het Romeinse amfitheater ‘Aspendos’. Dit goed bewaarde amfitheater geeft een goede indruk van de historie van het gebied. Andere interessante bezienswaardigheid is Alara Han nabij het gelijknamige dorpje. Deze burcht was vroeger een van de belangrijkste rustplaatsen voor handelaren langs de handelsroute die hier liep. Deze burcht bestond ooit uit drie verdiepingen en gold als een bijna onneembare vesting. Dankzij de enorm steile helling bedachten overvallers zich wel voordat ze tot actie over gingen. Nog steeds is het lastig om de burcht te bereiken, maar na het beklimmen van 135 traptreden is de beloning een indrukwekkend uitzicht op de omgeving.

Nog meer bijzonderheden

Voor de meer sportieve vakantieganger biedt Incekum een aangename hoeveelheid uitdagingen. Zo is het aquapark een absolute aanrader. Hier kan je helemaal je gang gaan dankzij de verschillende (golfslag)baden en glijbanen. Of je nu liever een lange, korte, snelle of langzame glijbaan zoekt, aan waterpret is hier geen gebrek. Mocht je na een dag vol ontspanning nog energie over hebben, breng dan een bezoek aan de dolfijnenshow in een van de nabij gelegen parken. De dag kan je perfect afsluiten met een goed diner in een van de vele restaurants waar je van de lokale keuken kunt genieten.

Boek jouw vakantie naar Incekum

Ben je op zoek naar net iets anders is dan de traditionele vakantiebestemmingen? Bekijk dan onze selectie aan vakanties naar Incekum. Voor zowel de cultuurliefhebber als de vakantieganger die vooral van een strandvakantie wilt genieten biedt Incekum bijzonder veel mogelijkheden.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again