Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Sarigerme

Sarigerme is een prachtig strand gelegen bij het dorpje Osmanye in Turkije. Het is een geliefde vakantieplek met winkeltjes, restaurants en een gezellige markt met streekproducten op woensdag. Hoewel het strand bij velen goed in de smaak valt, hangt er een rustige en nostalgische sfeer. Ook is er niet veel toerisme. Op een Sarigerme all-inclusive vind je niet alleen zon, zee en strand, maar ook geschiedenis. Bij het strand Sarigerme lag vroeger namelijk de oude stad Pisiles. Deze stad is inmiddels vergaan, maar dichtbij het strand zijn er nog enkele restanten te vinden.

Bezienswaardigheden Sarigerme

Wanneer je op vakantie bent in Sarigerme, zijn er een aantal absolute bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Ten eerste dien je absoluut het prachtige strand bezoeken. Het strand heeft een bijzondere ligging, namelijk midden in een vallei van het Taurusgebergte. Het strand zelf is ruim zeven kilometer lang en staat bekend om hoe schoon het er is. Ook is de sfeer er rustig en zijn er voorzieningen zoals toiletten aanwezig.

Een andere aanrader voor een vakantie in Sarigerme, is het maken van een boottocht over de zee en verschillende meren en rivieren in de omgeving. Er is niets zo ontspannend als lekker uitwaaien op een bootje, vooral met het spectaculaire uitzicht dat je hebt in de omgeving van Sarigerme. De meeste boottochten varen ook langs de ruïnes van de oude stad Kaunos.

Ben je een dierenliefhebber? Dan is een excursie naar het schildpaddenstrand Iztuzu zeker een aanrader voor jou. Dit zandstrand bij de plaats Dalyan is een broedplek voor de bijzondere Caretta Caretta schildpad. Deze legt hier zijn eieren, waarna de jonkies zelfstandig hun weg vinden naar de zee. Om te zorgen dat de eieren veilig blijven, worden deze omheind zodat er niemand bij kan.

Naast prachtige stranden en geschiedenis, is er in de omgeving van Sarigerme ook waanzinnige natuur te vinden. Zo is er bijvoorbeeld het beschermde natuurgebied Koycegiz-Dalyan, waar je indrukwekkende moerassen en velden met plantensoorten kunt bewonderen.

Vergeet niet om tijdens je Sarigerme vakantie te genieten van het heerlijke Turkse eten. In de omgeving zijn er veel lokale bewoners die vanuit huis zelfgemaakte streekproducten verkopen. Daarnaast zijn er in Sarigerme ook veel gezellige én luxe restaurantjes te vinden. De beste periode om Sarigerme en omgeving te bezoeken is van mei tot en met oktober. De temperatuur is er dan aangenaam en er is weinig neerslag. De hoogste temperatuur vind je er in juli, met 31°C.

Boek jouw vakantie naar Sarigerme!

Al met al is een vakantie naar Sarigerme de perfecte vakantie voor wie houdt van afwisseling. Bekijk snel ons uitgebreide aanbod!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again