Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Cesme

Cesme is een stadje aan de Turkse westkust van de Egeïsche zee. Het stadje is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming, die bekend staat om de natuurlijke warmwaterbronnen die er te vinden zijn. Daarnaast zijn er ook prachtige stranden met een azuurblauwe zee en fijn parelwit zand. Het stadje zelf is compact en gezellig, met typisch Turkse restaurantjes en speciale winkels voor tapijten, sieraden, souvenirs, schoenen, etc. Ook zijn er genoeg uitgaansmogelijkheden in barretjes en discotheken. Kortom, Cesme heeft alle ingrediënten voor een zorgeloze vakantie!

Niet te missen bezienswaardigheden in Cesme

Als je in Cesme op vakantie bent, zijn er een aantal dingen die je absoluut niet mag missen. Ten eerste zijn dat natuurlijk de prachtige stranden van Cesme. De bekendste van deze stranden is het zandstrand Ilica. Dit twee kilometerslange strand staat bekend om zijn parelwitte zand en kristalheldere water. Ook wordt het water er heel geleidelijk dieper, waardoor het er zeer geschikt is om met kinderen heen te gaan. Naast Ilica, is ook Pirlanta een mooi strand om te bezoeken. Bij Pirlanta hangt een rustigere sfeer en is de zee lekker warm door het thermale bronwater. Een andere plek die je niet mag missen, is het historische dorpje Alacati. Alacati stamt uit 600 voor christus. Het dorpje bestaat uit boetiekjes, marktjes, nauwe slingerstraatjes en authentieke huizen. Daarnaast is er bij het dorpje ook een prachtig strand te vinden dat populair is bij kitesurfers. 

Voor wie van natuur houdt, is er ook een leuke busreis naar de stad Pumakkale. Deze stad wordt ook wel “stad van katoen genoemd”. Door het kalkhoudende water dat er daar via een groot aantal terrassen langs een helling naar beneden loopt, heeft de plek een bijzonder uiterlijk gekregen. Het water in de Pumakkale baden zou bovendien ook een helende werking hebben.

Wat kun je nog meer doen in Cesme?

Behalve de eerder genoemde bezienswaardigheden, is er in Cesme natuurlijk nog veel meer te doen. Ben jij bijvoorbeeld een liefhebber van geschiedenis? Dan is een Cesme absoluut een aanrader, want het stikt er in de omgeving van historische overblijfselen. Zo kun je onder andere een bezoekje brengen aan de oude steden Pergamon, Sardis, Priene, Miletos en het heiligdom Didyma

Vergeet op je vakantie in Cesme ook zeker niet te genieten van lokale producten. Deze kun je bijvoorbeeld vinden op de verschillende marktjes. Zo staat Cesme vooral bekend om haar wijn en olijfolie.

De beste reisperiode

De beste periode voor een vakantie naar Cesme is van juni tot en met september. Augustus is de warmste maand, met een gemiddelde temperatuur van 25°C.

Boek jouw vakantie naar Cesme

Cesme is dus de perfecte vakantiebestemming voor wie houdt van strand, ontspanning, natuur en geschiedenis. Wanneer boek jij jouw vakantie naar Cesme?

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again